Forskningsstiftelse Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder forskningsstiftelse, varianter, uttal och böjningar av forskningsstiftelse

Forskningsstiftelse synonym, annat ord för forskningsstiftelse, vad betyder forskningsstiftelse, förklaring, uttal och böjningar av forskningsstiftelse.

Vad betyder och hur uttalas forskningsstiftelse

Forskningsstiftelse uttalas forsk|nings|stift|else och är ett substantiv.

Ordformer av forskningsstiftelse

Singular

forskningsstiftelse
obestämd grundform
forskningsstiftelses
obestämd genitiv
forskningsstiftelsen
bestämd grundform
forskningsstiftelsens
bestämd genitiv

Plural

forskningsstiftelser
obestämd grundform
forskningsstiftelsers
obestämd genitiv
forskningsstiftelserna
bestämd grundform
forskningsstiftelsernas
bestämd genitiv

Forskningsstiftelse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet forskningsstiftelse

  1. Erling-Perssons stiftelse är en svensk forskningsstiftelse som grundades 1999 av Stefan Persson, ordförande i Hennes och Mauritz, till minne av Erling Persson. Stiftelsen har som viktigaste ändamål att långsiktigt främja vetenskaplig forskning , stödja undervisning och utbildning samt främja vård och uppfostran av barn. (källa)
  2. Marianne Bernadotte har länge varit känd för sitt arbete med ämnen såsom dyslexi, fysiska funktionsnedsättningar, barnögonvård, sjukvård och som beskyddare av konst. Bland annat med hjälp av Stadsbrudskåren, grundad av väninnan Chris Platin, har hon fått ihop stora summor pengar till välgörenhet. Hon är själv grundare av Sigvard och Marianne Bernadottes Forskningsstiftelse för Barnögonvård (eng. International Research Foundation for Children's Eye Care), Marianne Bernadottes stipendiefond för framstående forskning kring dyslexi och utbildning och Marianne och Sigvard Bernadotte Konstnärsfond. (källa)
  3. Den 19 maj 2007 meddelade Mohammed bin Rashid Al Maktoum vid World Economic Forum i Jordanien att han donerar motsvarande omkring 70 miljarder SEK till en utbildnings- och forskningsstiftelse för Mellanöstern. Stiftelsen ska stödja utbildning och satsa på projekt i regionen som kan ge arbeten. Det sägs vara den största, kända donationen i världen hittills. Shejken har en privat förmögenhet som år 2019 uppskattades till motsvarande 40 miljarder kronor. Det gör honom till en av de allra rikaste kungligheterna. Han äger en av världens största yachter (Dubai) och över tusen galopphästar och är därmed en stor aktör inom internationell hästkapplöpning, tack vare Godolphin Stables. Han äger också Burj Khalifa vilket är världens högsta byggnad. (källa)
  4. IQ and Global Inequality (IQ och global ojämlikhet) är en kontroversiell bok från 2006 om samband mellan nationers medel-IQ och välstånd. Boken är författad av Richard Lynn och Tatu Vanhanen. Richard Lynn är professor emeritus i psykologi vid University of Ulster, Nordirland, och styrelseledamot av den rasbiologiska forskningsstiftelsen Pioneer Fund. Tatu Vanhanen är professor emeritus i statskunskap vid Tammerfors universitet i Finland, och har blivit utredd för hets mot folkgrupp när han citerade sin forskning, en utredning som dock lades ned. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.