Skild från Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skild från, varianter, uttal och böjningar av skild från

Skild från synonym, annat ord för skild från, vad betyder skild från, förklaring, uttal och böjningar av skild från.

Synonym till skild från

Hur används ordet skild från

  1. Till Dubai hör även exklaven Hatta, en oas som ligger skild från resten av Dubai i bergen mot gränsen till sultanatet Oman. (källa)
  2. En kraft är en fysikalisk storhet med storlek och riktning. Krafter som verkar på ett objekt kan sålunda representeras med vektorer och adderas (med vektoralgebra) till en nettokraft. Om nettokraften är skild från noll förändras objektets rörelsevektor, det vill säga dess fart eller rörelseriktning eller bådadera. (källa)
  3. Perfekt är en verbkonstruktion i många av världens språk. Det exakta tillämpningsområdet varierar mellan olika språk, men gemensamt är att den används för att på något sätt beteckna att en handling är avslutad. Synen på vad perfekt är varierar också: En del språkläror beskriver den som presens ur en viss grammatisk aspekt (perfekt-aspekt, som kan vara skild från perfektiv aspekt), andra beskriver den som ett tempus. Att perfekt beskrivs som en sorts presens är vanligt i engelska språkläror (present perfect) men ovanligt i svenska, trots att konstruktionen har samma användningsområde i båda språken. De språkläror som uppfattar perfekt som presens ur en perfekt-aspekt uppfattar pluskvamperfekt och futurum exaktum som dåtidstempus (imperfekt/preteritum) respektive framtidstempus (futurum) ur samma aspekt. (källa)
  4. Turistfällor kan uppstå i anslutning till genuina sevärdheter, men det kan också vara frågan om helt fristående uppbyggnader, exempelvis en temapark. Utmärkande för en turistfälla är ofta att det endast är ett fåtal från lokalbefolkningen som besöker platsen, att den är helt skild från den äkta inhemska kulturen, eller att det är en stereotyp avbild av den, och att näringsverksamhetens inriktning är att turisterna ska spendera så mycket pengar som möjligt. (källa)
  5. Linneskåpet som möbel och omsorgen om dess innehåll har inte samma karaktär idag, men som regel sorterar hushållet den rena tvätten på ett sådant sätt att textilerna som hör till hemtextilier förvaras för sig, skild från kläder. Allt eftersom kvaliteten på hemtextilierna förändras och dess hållbarhet kraftigt minskat, blir inte heller omsorgen densamma. (källa)
  6. Det har hävdats av lingvister som Elias Wessén och Dietrich Hoffman att det gotiska språket skall stå särskilt nära de nordiska tungomålen sett ur ett språkhistoriskt perspektiv och då i synnerhet gutniskan på Gotland. I en avlägsen forntid tänker man sig att den östgermanska språkgruppen (till vilken gotiskan hör) och den nordgermanska utgjort en särskild gren skild från den västgermanska. Benämningen på tamdjuret får på både gotiska och gutniska är lamb, vilket är unikt bland germanska språk, som annars har olika beteckningar för fåret och dess ungar. (källa)
  7. En forntida benämning på holme var ordet garn som förekommer exempelvis i namnet Södergarn och ögruppen Höggarn på Lidingö. Södergarn var för cirka 1000 år sen en separat ö skild från Lidingölandet och Höggarn skulle på 1500–1600-talen förmodligen ha benämnts Högholm eller i bestämd form Högholmen om den inte tidigare hade haft ett namn. (källa)
  8. En av de största häxreligionerna är wicca, men skild från denna, och vid sidan av denna, utövas bland annat även Feri, Clan of Tubal Cain och Cultus Sabbati. (källa)
  9. Efterföljarna Bion och Moschos tog en ton skild från mästarens naturtrohet och gav uttryck åt veka känslor och strävade efter prydlighet i formen. Hos romarna var Vergilius en författare av herdedikter (ekloger) efter Theokritos' mönster, men de var anpassade till tidens smak och åskådningssätt samt till viss grad allegoriserande. (källa)
  10. Klänning är ett klädesplagg, som sträcker sig högre upp på kroppen än en kjol. Kjolen går upp till midjan, medan klänningen sitter ovanför bysten. Om kjolen är skild från livet talar man om en tudelad klänning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.