Tittare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tittare, varianter, uttal och böjningar av tittare

Tittare synonym, annat ord för tittare, vad betyder tittare, förklaring, uttal och böjningar av tittare.

Synonymer till tittare

Andra språk

Tittare på Engelska

  • viewer - (TV) viewer, storm of protest from viewers

Hur används ordet tittare

  1. Den enda VC-tävlingen som lockar kontinentens tv-tittare är Tour de ski. Och dit skickar Sverige varken Ebba Andersson, Charlotte Kalla eller Maja Dahlqvist. Heller inte Anna Dyvik, Moa Lundgren, Evelina Settlin, Jonna Sundling eller Hanna Falk. (källa)
  2. I måndags var det säsongsavslutning för SVT: s stora dramasatsning Vår tid är nu. Två miljoner tittare har varje vecka följt krögarfamiljen Löwander och livet kring restaurang Djurgårdskällaren. En serie som gifter ihop den lilla berättelsen om matsalens mikrokosmos med den stora berättelsen om folkhemmets framväxt. (källa)
  3. Motivering: Programmets ljusa motor – skaparglädje, möter nya vänskaper – fick bensin genom den lika finstämda skildringen av deltagarnas sorger, utmaningar och förhoppningar. 700 000 hängivna tittare, en enig kritikerkår och tidernas första kärleksfulla Flashback-tråd kan inte ha fel. (källa)
  4. I augusti 2012 röstade Channel 4:s tittare på serien som kom på första plats i C4's 30 Greatest Comedy Shows. (källa)
  5. Vid en direktsändning i TV under 1970-talet kunde en tittare se när programmets talare matade in lösenordet i datorn. Efter detta skrivs lösenord aldrig ut i klartext utan endast symboltecken eller inga tecken alls visas för den som skriver in lösenordet. (källa)
  6. Som regel är informationsinnehållet via ett massmedium simultant levererat eller tillhandahållet, vanligtvis massproducerat i serie. Alltså finns det tillgängligt för alla, antingen på så vis att det når många eller att det producerats flera exemplar. Exempelvis en tidning som kopieras och sprids. En tevekanal som når många tittare, en ensam talare eller en radiosändning som har många åhörare är andra exempel på medel, instrument, anordningar eller faciliteter för massproducerad masskommunikation. Mindre vanligt är att språk, abstrakta redskap som matematik, andra sofistikerade metoder eller artefakter, som är medium för informationsflöde, definieras som massmedier. Trots att minsta lilla bokstav eller siffra är bärare av information. (källa)
  7. Rating – begrepp för antalet TV-tittare per kanal eller per TV-program, se Tittarsiffror. (källa)
  8. I Sverige har reklamfilmer visats på biografer sedan 1910-talet, men bara innan filmen börjar. I september 1956 inledde Sveriges Television regelrätta sändningar och svenska politiker hade då tagit beslutet att de statliga monpolsändningarna skulle vara reklamfri. I slutet av 1980-talet började TV-reklam riktad till tittare i Sverige sändas från andra stater, där reklam var tillåtet. Exempelvis började TV3 sända från Storbritannien vid starten 1987. (källa)
  9. Det är vanligt att en såpopera utspelas i en miljö där det finns ett begränsat antal personer, och där man kan skapa ett visst mått av dramatik. Ofta förläggs därför handlingen till en familj, eller en arbetsplats såsom ett sjukhus. Handlingen är oftast enkel att förstå, detta i syfte att locka en så bred publik som möjligt. Vanligt förekommande är även tillbakablickar, som gör att nytillkomna tittare kan börja följa med mitt i serien, eller mitt i en säsong. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.