tröstmålens

Tröstmål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tröstmål

1. Den 30 september 2009 gjorde Hernández sin debut för Mexiko i 2–1 förlustmatchen mot Colombia, där han gjorde en assist. Den 24 februari 2010 gjorde Hernández två mål och assisterade till Braulio Lunas mål i matchen mot Bolivia. Den 3 mars nickade Hernández in matchens första mål i 2–0 vinsten mot Nya Zeeland. Den 17 mars gjorde Hernández sitt fjärde landslagsmål, när han gav Mexiko ledningen med 2–1 över Nordkorea. Den 26 maj nickade han in ett tröstmål i 2-1 förlusten mot Nederländerna. Den 30 maj gjorde Hernández två mål i 5–1 vinsten över Gambia. (källa)
  2. Under VM mötte man Nya Zeeland, Paraguay och regerande mästarna Italien. Slovakiens lag räckte till åttondelsfinal där dock blivande finalisterna Nederländerna stoppade dem. Första matchen blev bara 1–1 mot Nya Zeeland och då såg det mörkt ut. Efter 0–2-förlusten mot Paraguay sågs man chanslös mot Italien. Slovakerna kunde ändå med playmakern Róbert Vittek spela strålande och vinna med 3–2. För övrigt gjorde Vittek 3 mål under gruppspelet, 1 mot Nya Zeeland samt två mot Italien. Åttondelsfinalen förlorade man mot Nederländerna med 1–2. Vittek gjorde även mål här, men det räckte bara till ett tröstmål då målet kom i den sista minuten på straff. (källa)
  3. 2004 kvalade sig Zimbabwe till African Nations Cup. Man gick vidare som en av de bästa grupptvåorna, trots en pinsam 1-2-förlust mot lilla Seychellerna. I gruppen hamnade man Egypten, Kamerun och Algeriet där Zimbabwe sågs som det svagaste laget. Första matchen var mot Egypten, Zimbabwe tog ledningen efter pausen med Peter Ndlovu som gjorde 1-0. Men ungefär en kvart senare gjorde Egypten 1-1 och några minuter senare blev det 1-2, och Egypten vann med 1-2. I nästa match mot Kamerun ansågs Zimbabwe inte prestera bra, men det blev en överasskning. Ndlovu gjorde 1-0 efter 8 min, men mellan 31 och 40:e minuten gjorde Kamerun tre mål, och det stod 1-3 till Kamerun. Efter pausen gjorde Ndlovu sitt tredje mål i turneringen och sitt andra i matchen och det stod 2-3. Sedan gjorde Kamerun två mål så det stod 2-5 till Kamerun. Men Nyandoro från Zimbabwe gav laget ett tröstmål och gjorde 3-5, och matchen slutade 3-5. Nästa match mot Algeriet var inget mer än betydelselös. Efter en halvlek stod det 0-0. Lupahla gjorde 1 och 2-0 till Zimbabwe, men Algeriet gjorde 2-1. Matchen slutade 2-1, Zimbabwe slutade med 3 poäng och 6-8 i målskillnad, men även om man kom sist i gruppen visade man att man var en bra motståndare. 2006 var Zimbabwe återigen tillbaks. Denna gång var Nigeria, Senegal och Ghana motståndarna, och Zimbabwe utsågs återigen som det svagaste laget i gruppen. Man började möta Senegal. Första halvleken var en överasskning då det stod 0-0. Men när en timme gått gjorde Senegals Camara 0-1 till Senegal. Tjugo minuter senare gjorde Senegal 0-2, och det blev 0-2 till Senegal. Mot Nigeria nästa match stod det också 0-0 i första halvlek. Men i den 57:e och 60:e minuten gjorde Nigeria 0-1 respektive 0-2. Nästa match var mot Ghana. Ännu en gång stod det 0-0 i första halvlek. Men nu gjorde Zimbabwe 1 och 2-0. Men det blev 2-1, och man kom sist i gruppen. (källa)
  4. AC Milan lyckades ta ledningen precis innan halvtidsvilan, när en frispark direkt utanför straffområdet, som togs av Andrea Pirlo, skarvades in i mål via Filippo Inzaghi. Matchen i sig var jämn men med cirka 10 minuter kvar slog Kaká, som blev turneringens bäste spelare, en genomskärande passning till den ständigt löpande Inzaghi som rundade målvakten Pepe Reina och iskallt rullade in bollen i mål, och utökade Milans ledning till 2-0. I den 89:e minuten kom dock ett tröstmål för Liverpool via holländaren Dirk Kuyt. Slutrestultatet fastställdes till 2-1 och Milan tog därmed sin sjunde UEFA Champions League-titel. Milans lagkapten Paolo Maldini fick höja bucklan och Kaká blev skyttekung av turneringen med sina 10 mål på 14 framträdanden. Inzaghi blev stor matchvinnare med sina två mål. (källa)