Världskongress Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder världskongress, varianter, uttal och böjningar av världskongress

Världskongress synonym, annat ord för världskongress, vad betyder världskongress, förklaring, uttal och böjningar av världskongress.

Vad betyder och hur uttalas världskongress

Världskongress uttalas världs|kon|gress och är ett substantiv.

Ordformer av världskongress

Singular

världskongress
obestämd grundform
världskongress
obestämd genitiv
världskongressen
bestämd grundform
världskongressens
bestämd genitiv

Plural

världskongresser
obestämd grundform
världskongressers
obestämd genitiv
världskongresserna
bestämd grundform
världskongressernas
bestämd genitiv

Världskongress är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet världskongress

  1. Sedan starten 1967 har förbundet årligen arrangerat en världskongress. Denna har genomförts i en rad olika städer världen över. I samband med förbudets 20-årsfirande 1987 utgav man en skrift där samtliga av dessa listades. Nedanför följer en lista på en rad av WACL:s världskongresser, samt namnen på den svenska representationen vid dessa. (källa)
  2. Vid en historisk-geografisk konferens i Nancy 1957 kom Helmfrid att spela en viktig roll genom sina breda språkkunskaper (tyska, franska, engelska) och den medlande roll som han intog mellan forskare från länder, mellan vilka det fanns kvarvarande spänningar efter kriget. Konferensen gav honom således i uppdrag att arrangera den historisk-geografiska sessionen under den geografiska världskongressen i Norden 1960. Därtill blev han, väl hemma i Sverige, anställd av professor Hans W:son Ahlmann som generalsekreterare för hela världskongressen, vilket i praktiken kom att innebära två års heltidsarbete insprängt i arbetet med den egna avhandlingen. (källa)
  3. "Hatikvah" (hebreiska: התקווה, 'Hoppet') är Israels nationalsång. Texten skrevs av Naftali Herz Imber 1878 som poemet Tikvatenu ('vårt hopp') och tonsattes under tidigt 1880-tal av Samuel Cohen. De första sju tonerna är direkt tagna från ett motiv i Bedrich Smetanas tondikt "Vltava" (Moldau), som i sin tur eventuellt är påverkat av ett grundmotiv som bland annat finns i den italienska folksången "La Mantovana". Även i fortsättningen tas tonsekvenser upp från samma verk. Bedrich Smetana var informerad och uttryckligen positiv till återanvändandet av hans material. Vid den första sionistiska världskongressen 1897 i Basel, Schweiz, valdes "Hatikvah" till den sionistiska rörelsens officiella sång. Senare arrangerades den om av tonsättaren Paul Ben-Haim, som baserade kompositionen delvis på judisk-rumänska folkvisor. (källa)
  4. I skriften anges frimurare, liberaler, kommunister och kapitalister vara judarnas redskap för att behärska världen. Protokollet, som vid upprepade tillfällen visats vara en förfalskning av den tsarryska säkerhetstjänsten, utger sig för att vara en avskrift av ett anförande, som Theodor Herzl höll vid den sionistiska världskongressen i Basel år 1897. (källa)
  5. 20 juli - Från öppnandet av Vita Bandets Världskongress i Stockholms konserthus. (källa)
  6. Vid Kominterns sjätte världskongress 1928 påbörjades den s.k. "tredje perioden", vilken bl.a. innebar en hårdare konfrontationslinje mot socialdemokratin, nu benämnd "socialfascism". Detta ledde till skärpta motsättningar inom det svenska partiet, vilket ledde till ännu en partisprängning 1929. Majoriteten av partimedlemmarna uteslöts då ur SKP och bildade under Karl Kilboms ledning Socialistiska partiet, samtidigt som Sillén framstod som en av den Kominterntrogna falangens huvudrepresentanter. Han valdes in i den nya centralkommittén och dess politiska byrå som facklig sekreterare, och fick en framskjuten position som förhandlare i Moskva och rekonstruktör av partiapparaten. Redan i början av 1930 kunde det nya partiorganet Ny Dag utkomma med Sillén som chefredaktör, och under våren började SKP åter få begränsat ekonomiskt stöd från Komintern. Trots att han inte var partiets faktiske ledare uppfattades Sillén av samtiden ofta som den Kominterntrogna falangens centralgestalt, och i folkmun benämndes de stridande falangerna ofta "sillénare" och "kilbomare". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.