Äcklig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder äcklig, varianter, uttal och böjningar av äcklig

Äcklig synonym, annat ord för äcklig, vad betyder äcklig, förklaring, uttal och böjningar av äcklig.

Synonymer till äcklig

Andra språk

Äcklig på Engelska

 • disgusting - sickening, repulsive, revolting, a disgusting smell, disgusting violent films

Hur används ordet äcklig

 1. Till garnisonens förstärkande i sådana svenska garnisonsorter, där den varit för svag för ändamålet, har förr garnisonskommenderingar ur de indelta trupperna utgått, så länge dessa fanns i tillräcklig styrka. Trupper, uteslutande avsedda för garnisonstjänst, s.k. garnisonstrupper, bildas, vanligen endast under krigstid, av det till fältbruk minst lämpliga manskapet. (wikipedia.org)
 2. en pektinbaserad substans, vanligen tillagad av bär- eller fruktsaft med tillsatt socker som kokas och därefter, om pektinhalten i saften varit tillräcklig, stelnar till gelé. Vissa bär och frukter innehåller naturligt pektin. En del av dessa, till exempel vinbär, har högst pektinhalt när de är knappt mogna. Av sådana pektinhaltiga bär kan man tillaga gelé utan tillsats av yttre geléämnen. Om pektinhalten är för låg får pektinpreparat tillsättas, separat eller i form av socker med tillsatt pektin. Gelé serveras oftast till kötträtter. (wikipedia.org)
 3. Innan sambandet mellan magnetism och elektricitet upptäcktes och användes elektrostatiska generatorer. Dessa generatorer genererade mycket höga spänningar men låga strömstyrkor. Den danske professorn Hans Christian Ørsted fann sambandet mellan elektricitet och magnetism under en föreläsning den 21 april 1820, då han ledde elektrisk ström genom en ledning och såg att en kompassnål som låg på bordet rörde sig. Hans slutsats var att om elektricitet kan få magnetism att variera, kan varierande magnetism få elektricitet att variera. Michael Faraday var övertygad om detta och 1831 fann han att så var fallet med hjälp av tidsvarierande elektriska fält. Senare blev det möjligt att alstra elektricitet med generatorer som gav tillräcklig effekt för att driva elektriska motorer eller att få glödlampor att lysa. (wikipedia.org)
 4. Geparden är ett typiskt djur för savannen. Den föredrar regioner med högt gräs som kan dölja den för bytesdjur, och med kullar som tjänstgör som utsiktspunkter. I områden med mycket träd och buskar har geparden svårt att uppnå tillräcklig hastighet under jakten. (wikipedia.org)
 5. Åtta till tio andra sorters ginseng används medicinskt men inte i någon större omfattning. Viktigt i sammanhanget är vilka sorter som går att odla i tillräcklig volym för kommersiell verksamhet. (wikipedia.org)
 6. Vinschen måste ha tillräcklig hållfasthet för att kunde dra upp kudden samt bruket ovanpå kudden. Vanligtvis används stålvajer vid glidgjutning. (wikipedia.org)
 7. Förekommer granatkristaller i tillräcklig omfattning och av lämplig storlek, kan bergarten användas som kvarnsten. För detta ändamål har den brutits på flera platser i Norge, såsom Selbu, Tydalen, Hjerdalen m.fl. Glimmerskiffer från Solesnäs och Urhelle i Jondal i Norge används till trottoarsten. (wikipedia.org)
 8. Efter hand ökade antal resenärer och mängden gods, särskilt på stambanorna. Man fann att passagerarna ville resa fortare medan för godset, var det bättre med tyngre laster. Man separerade då tågen. Med högre hastighet för passagerarna - persontåg. Med tyngre, men långsammare tåg för godset - godståg. Tillräcklig dragkraft erhölls genom att godsångloken växlades ned genom mindre drivhjul och med vevaxeltappen längre från centrum (godstågslok), vilket ökade dragkraften. (wikipedia.org)
 9. Golvvärme är ett värmesystem som värmer upp golvet för att sedan avge värme till rummet. Det finns tre typer av golvvärme, luftburen, vattenburen och elektrisk. Förutsättningen för att golvvärme ska vara energieffektiv är att grunden förses med tillräcklig tjock värmeisolering under betongplattan, från 25 cm upp till 40 cm. Certifikat finns för luftburet eller vattenburet golvvärmesystem med P-märkning. (wikipedia.org)
 10. Till formen påminner grönbenan om en mindre rödbena, med långa gulgröna ben, lång smal svart näbb, grå-, beige- och svartspräcklig ovansida, ljus undersida och med ett kraftigt vitt ögonbrynsstreck. Dess läten är karaktäristiska och på häckningsplats avslöjar den sig ofta då den låter höra sitt varningsläte sittande på en gren. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: