Ända Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ända, varianter, uttal och böjningar av ända

Ända synonym, annat ord för ända, vad betyder ända, förklaring, uttal och böjningar av ända.

Synonymer till ända

Hittade 2 varianter av ordet ända:

Vad betyder och hur uttalas ända

Ända uttalas ända och är ett substantiv -n ändor.

Ända betyder:

Ordformer av ända

Singular

ända
obestämd grundform
ändas
obestämd genitiv
ändan
bestämd grundform
ändans
bestämd genitiv

Plural

ändor
obestämd grundform
ändors
obestämd genitiv
ändorna
bestämd grundform
ändornas
bestämd genitiv

Ända1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas ända

Ända uttalas ända och är ett verb -de.

Ända betyder:

Ordformer av ända

Aktiv

ända
infinitiv
ändar
presens
ändade
preteritum
ändat
supinum
ändande
presens particip
ända
imperativ

Passiv

ändas
infinitiv
ändas
presens
ändades
preteritum
ändats
supinum

Perfekt particip

ändad en
~ + subst.
ändat ett
~ + subst.
ändade den/det/de
~ + subst.

Ända2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Ända på Engelska

 • as far as, the whole way, right to - right up to World War I, I can drive you the whole way home
 • end - sharp at both ends, at one end of the train
 • bottom, behind

Hur används ordet ända

 1. De tillhör samma gren på släktträdet som dinosaurier och fåglar, men en annan sidogren. Över 200 släkten med många fler arter är kända. (källa)
 2. Jag anser inte att man i första hand ska skada någon för att befria djur, men vi har heller inte kommit i den situationen där vi har behövt använda våld. (källa)
 3. "Det är väldigt stränga krav för att få tillåtelse att använda sån medicinering i Norge. Eftersom det ansågs att det här krävdes så ansöktes det om dispens hos Antidoping Norge. Ansökan beviljades och hon uppfyllde alla Wadas kriterier", står vidare i pressmeddelandet. (källa)
 4. För att identifiera de här verken på de plattformar om behöver man använda sig av automatiserad teknik. Det är inte möjligt manuellt att föra sökningar av allt material som laddas upp. Kritiken går ut på att den här typen av automatiserade processer inte kan identifiera om något utgör en tillåten användning av ett verk eller inte, utan att den tar bort mer än vad som är nödvändigt, sade Patrik Sundberg, rättssakkunnig på Justitiedepartementet till SVT tidigare. (källa)
 5. Det var i slutet av oktober förra året som Cesar Sayoc kunde gripas efter att FBI lyckats säkra hans fingeravtryck på ett tiotal bombpaket som skickats till kända Donald Trump-kritiker. (källa)
 6. Kända namn som Antonio Banderas, Oscar Isaac och Annette Bening i ett ensembledrama som svingar sig över Atlanten och mellan dur och moll. Fredrik Sahlin hittar förmildrande omständigheter i den unisont sågade Life itself. (källa)
 7. Som, om vi ska titta rent krasst, inte heller var ett skivbolag från början utan en leverantör och producent av teknikprodukter. De kan ha artister i tävlingen men om de skulle använda sig av deras produkter i vårt sammanhang blir det otillbörligt gynnande, säger Anette Helenius. (källa)
 8. "Allt kan hända i hockey."Betyder: Klart att matchen redan är förlorad men det kan jag inte stå och säga inför tredje perioden. (källa)
 9. De sista förberedelserna är klara och nu råder inga tvivel hur man ska hantera uppkommande situationer något varje lag diskuterat under ett så kallat slutspelsmöte. Där tydliggörs regler, förväntningar, målsättningar och framförallt diskuteras medias roll. Hur tillgängliga ska spelarna vara, vem eller vilka från media ska man vara försiktiga att prata med, vad ska man säga utåt och framförallt när är det fördelaktigt att använda medierna som en megafon för att få ut sitt budskap? Börjar ni uppmärksamma den sista delen gällande megafon och sedan lägger ihop ett plus ett förstår ni i en större utsträckning vad olika tränare vill uppnå när det första de gör efter matcherna är att kritisera tex domarna, utmåla sig som fördelade och att de aldrig får med sig utvisningar. Det finns några som kommer göra det i en större utsträckning än amdra. Var så säker. (källa)
 10. Tobakstillverkningen var vid den tiden stadens nästörsta näring – efter textilindustrin – och tobak odlades där ända fram till 1950-talet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.