Ände synonym, annat ord för ände, vad betyder ände, förklaring, uttal och böjningar av ände.

Synonymer till ände

Vad betyder och hur uttalas ände

Ände uttalas ände variantform till ²ända.

Ordformer av ände

ände variantform till ²ända

Ände översättning

Engelska

end
travel to the end of the world, there was no end to his complaints

Hur används ordet ände

  1. – I minkarnas fall är det ett koncentrationsläger när de lever sina liv i ståltrådsburar till dess att de gasas ihjäl. Där kan man dra paralleller till vad som hände under andra världskriget, säger Richii Klinsmeister. (svt.se)
  2. Pizzabudet erkände att han skickat bombpaket till Trump-kritiker som Robert De Niro, Barack Obama och Hillary Clinton. (expressen.se)
  3. Vänta, vad hände just? Eller närmare bestämt de tre senaste måndagskvällarna. En frikyrkoskildring på prime time utan vare sig straffpredikan eller hjärntvätt. I stället en innerlig församling och en nyfrälst kristen gestaltad som en – håll i er – riktig människa. (aftonbladet.se)
  4. – Min mamma ringde mig när hon sett en notis i tidningen och frågade vad det här rörde sig om. Jag minns inte ens vad jag svarade, det var så traumatiskt. Men jag kände också en väldig lättnad över att min hemlighet blivit avslöjad, säger Camila Gutiérrez. (sverigesradio.se)
  5. Kände du till att det var så många? (svt.se)
  6. – Mellan jag var 19 och 22 skrev jag i rask takt tre romaner. Två av dem snabbt refuserade. Den tredje var det ett bokförlag som tände på ordentligt. Flera lektörer skulle läsa. Så kom samtalet: ”Alla är väldigt positiva. Vi tar ett avslutande möte på telefon på fredag klockan tre”. Jag köpte och satte en champagneflaska på bordet. Så ringde de och sa: ”Vi är så ledsna, den här veckan har vi fått in en annan roman som handlar om precis det du har skrivit om. Och vi tycker den är bättre”. (aftonbladet.se)
  7. Med klostrens tilltagande rikedom växte abbotarnas makt, många underkände biskoparnas myndighet och en del gjorde själva anspråk på biskopliga rättigheter. Abbotar med biskoplig värdighet kallades infularabbotar och lydde omedelbart under påven. Deras kloster kallades omedelbara eller befriade och utgjorde med underlydande kyrkoområden särskilda abbotstift. I Tysk-romerska riket fanns till och med furstliga abbotstift så som Fulda och S:t Gallen. De styrdes av en furstabbot som både var kyrkligt utsedd klosterföreståndare och furste över ett territorium i Tysk-romerska riket. (wikipedia.org)
  8. Mellan videospel och film, brukar det hävdas att är det mycket vanligt att en adaption från en bra film till ett videospel, blir spelet sämre, bland annat för att den blir så olik, samma sak säger man vice versa (spel till en film). Ett exempel är spelet Super Mario Bros. som det gjordes en långfilm till, men filmen fick negativ kritik från fansen. Ungefär samma sak hände Final Fantasy.[källa behövs] (wikipedia.org)
  9. I Skottland används samma titlar, men lord/lady är använde i stället för baron/baroness. (wikipedia.org)
  10. Redan före julkalendern fanns en tradition i den protestantiska delen av Tyskland, att göra ett kritstreck på dörren för varje dag i december fram till julafton. Andra tände ett nytt ljus för varje dag, eller hängde upp en liten religiös tavla. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Ände Synonymer Betyder Uttal

Populärast: