Äng Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder äng, varianter, uttal och böjningar av äng

Äng synonym, annat ord för äng, vad betyder äng, förklaring, uttal och böjningar av äng.

Synonym till äng

Andra språk

Äng på Engelska

 • meadow - summer meadow (grazing), meadow flower, fields and meadows

Hur används ordet äng

 1. Den moderna institutionen går inte att flytta i tid utan att tappa tv-tittare. Den kan heller inte kryddas med mer prispengar (5, 1 miljoner) eller VC-poäng, så för att höja närvaron får resterande schema anpassas. (aftonbladet.se)
 2. I höstas vann Michael Schumachers son EM i formel 3, det gav honom tillräckligt många poäng för att få den superlicens som krävs i Formel 1. För en månad sedan meddelade Ferrari att han är en del av deras förarakademi och han förbereder sig nu för sin första säsong i Formel 2. (aftonbladet.se)
 3. Life itself är en till innehållet stor och vid skildring som till största del utspelar sig i New York, i olika tider, men också gör en avstickare till Spanien där Antonio Banderas spelar snäll nutida plantageägare. Fler kända namn, som exempelvis Oscar Isaac, Annette Bening och Olivia Wilde, för fram ett ensembledrama som svingar sig över Atlanten och mellan dur och moll, där ett gäng människoöden visar sig sitta ihop på ett småfiffigt vis. (svt.se)
 4. Spinn-off-filmen Venom har fått osedvanligt mycket däng på nätet och sågats av en unison amerikansk kritikerkår. Men Fredrik Sahlin ser den som en brutal knaskomedi och hittar då oväntat mycket charm och underhållning. (svt.se)
 5. 3. "Sons of Anarchy". Kriminaldrama från 2008. En man i 30-årsåldern balanserar rollen som pappa med att han tagit över ledarskapet hos ett kriminellt mc-gäng. Lite som "Sopranos" på hjul. 8, 6 i betyg på IMDB. (expressen.se)
 6. Humorgruppen Stallet bildades i Malmö 2013 av Elin Thomasdotter, Linn Mannheimer, Anni Tuikka, Isabella Posse Boquist och Isabelle Riddez. Den här kvällen är de fyra på scen, och gör entré sjungande en vårsång som tranor på väg mot Sverige. Mäktiga vingar. En främmande fågel ansluter till flocken, på premiären är det William Spetz och senare väntar bl a Helena Bergström, Babben Larsson, Fredrik Lindström och regissören Sissela Kyle. Stallet har tidigare gjort bland annat ”Trettiplus” i SVT och ”Alla hästar hemma” där de hade gäster. Den här föreställningen löper snabbt och elegant. Allt är inte lika roligt, men de har en sympatiskt hög lägstanivå. De längre sketcherna har en poäng värd att vänta på. En av de bästa inleds med en gårdsstädning i den där sortens bostadsrättsförening där folk granskar sina grannar, men kanske inte är så omtänksamma som de tror. En del nummer är rappt korta, och alla på scen har varsin monolog. Ofta av det skruvade slaget.Återkommande skildras medelklassmänniskoapan som i ett naturprogram på tv. En berättarröst iakttar neutralt iskallt hur varelserna beter sig i gruppen.Här finns också några kul nummer som driver med svenskars lust/förmåga att prata engelska. I det bästa möter vi en mycket auktoritär guide på ett konstmuseum. Stallet har starka sångröster men är kul när de mimar också. En höjdare är deras rockgrupp som inte bara spelar luftgitarr utan luft-allting. Uppiggande oförutsägbart. (aftonbladet.se)
 7. Tindra, 10, och hennes vän skulle mata ett gäng änder när de plötsligt upptäckte en udda fågel i sällskapet. (aftonbladet.se)
 8. – Det är ett väldigt duktigt gäng. Vi hade tre bidrag som vi skickade in, berättar han. (svt.se)
 9. En kanot glider sakta strax ovanför scenen i naturens tystnad där endast enstaka fågelkvitter hörs. En man, hemmahörande i en kanadensisk ursprungsbefolkning, spelar in ljuden, kanske för att kartlägga det som är på väg att försvinna. Nästa scen klargör kontroversen, ett gäng skogshuggare med dånande motorsågar fäller träd i rasande fart, det sista trädet är en vackert utsirad totempåle. (aftonbladet.se)
 10. Begreppet A-lag används även ibland ironiskt med hänsyftning till alkoholister, särskilt om de alkoholiserade gäng som brukar uppehålla sig på gator och torg. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.