Äsch synonym, annat ord för äsch, vad betyder äsch, förklaring, uttal och böjningar av äsch.

Synonym till äsch

Vad betyder och hur uttalas äsch

Äsch uttalas äsch interjektion.

Äsch betyder:

Ordformer av äsch

Ordform(er) äsch interjektion

Äsch översättning

Engelska

pooh!, oh!, bother!
oh, it doesn', t matter!

Hur används ordet äsch

  1. Kraften hos gammastrålning har gjort dem användbara för sterilisering av medicinska instrument genom att den dödar bakterier. Den används också till att döda bakterier i mat, särskilt kött, marshmallows, paj, ägg och grönsaker för att bevara fräschören. (wikipedia.org)
  2. Människans korttidsminne har en begränsad kapacitet på ungefär 30 sekunder. Just korttidsminnet är till för att hålla informationen fräsch under pågående aktivitet. Ett exempel på detta kan vara att slå ett telefonnummer. Numret finns i korttidsminnet under tiden då man slår det men är borta när man är klar. Man kan däremot lära in numret, men då är det inte korttidsminnet som lagrar det utan långtidsminnet. Människan lagrar minnen på så sätt att impulser tas upp genom hörsel, syn, känsel och lukt. Detta kallas för sensoriska minnet. Därefter når impulserna korttidsminnet och om behov finns att lagra detta görs det i långtidsminnet, finns inte behov glöms intrycken bort. De flesta personer klarar av att lagra 7+/-2 objekt. Vi kan dock komma ihåg fler saker genom så kallad chunkning då vi delar upp ord- eller sifferkombinationen. 187618891865 blir till exempel lättare att komma ihåg om vi skriver det såhär: 1876 1889 1865. Här har vi förkortat en stor klump med siffror till tre stycken grupper med fyra siffror i varje där de också har en innebörd. För att vi lättare ska komma ihåg alla impulser vi möts av dagligen är chunkning ett bra hjälpmedel till detta. Ett annat sätt att chunka skulle kunna vara att komma ihåg att alla de tre årtalen (eftersom där har vi en logisk koppling för oss) är på 1800-talet och sen bara 76 89 65, alltså 18+76 89 65. (wikipedia.org)
  3. Hanens hjässband är gult med en orange mitt medan honans är helt gult. Under parningsleken reser den på de korta hjässfjädrarna vilket gör den orange delen mycket mer tydlig hos hanen. Den har en liten tunn svart näbb och mörkbruna ben. Förutom det centrala hjässbandet så är fjäderdräkten lika hos båda könen, honan i fräsch dräkt kan dock vara något ljusare på ovansidan och ha en något gråare undersida. (wikipedia.org)
  4. Trosskydd marknadsförs som ett sätt att känna sig fräsch och är i första hand avsedda för att suga upp flytningar. Nyckelord är fräsch och obesvärad och produkten är avsedd att bäras dagligen. Andra försäljningsargument som ofta framförs är att produkterna är diskreta och känns sköna mot huden. För kvinnor som föredrar stringtrosor finns trosskydd med string-anpassad form. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Äsch Synonymer Betyder Uttal

Populärast: