Ätt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ätt, varianter, uttal och böjningar av ätt

Ätt synonym, annat ord för ätt, vad betyder ätt, förklaring, uttal och böjningar av ätt.

Synonymer till ätt

Vad betyder och hur uttalas ätt

Ätt uttalas ätt och är ett substantiv -en -er – Sammansättningsfog, se resp. ord..

Ordformer av ätt

Singular

ätt
obestämd grundform
ätts
obestämd genitiv
ätten
bestämd grundform
ättens
bestämd genitiv

Plural

ätter
obestämd grundform
ätters
obestämd genitiv
ätterna
bestämd grundform
ätternas
bestämd genitiv

Ätt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Ätt på Engelska

 • family

Hur används ordet ätt

 1. Andra forskare är dock inte lika övertygade. Att undersöka så små tillika fossilerade strukturer med hjälp av svepelektronmikroskop och röntgenspektroskopi är inte lätt och innebär alltid ett visst mått av subjektivitet när resultatet ska tolkas, skriver Liliana D´Alba, forskare vid Universiteit Gent i Belgien, i samma tidskrift. Därmed inte sagt att flygödlor inte hade olika sorters hårbeklädnad och att några av dessa strukturer var besläktade med fjädrar. Frågan när och hos vilka de allra första fjädrarna uppstod måste dock fortfarande anses vara öppen, skriver hon. (svd.se)
 2. – Det finns en lista med våra kandidater och Mick står på den. Han är en av killarna i Formel 2 som uppfyller de kriterier som krävs för ett debutanttest och antalet förare som gör det är rätt begränsat, säger stallchefen Frederic Vasseur till Formula1. com. (aftonbladet.se)
 3. Listan kan göras hur lång som helst. När vetenskapen inte spelar roll, så skall skattepengar satsas på det som känns rätt, inte på det som fungerar. (aftonbladet.se)
 4. Det skulle kunna vara lätt att tro att poängfördelningen följer en skala med rika länder i topp och fattiga länder i botten, men riktigt så enkelt är det inte. Som nämndes ovan drabbas Tyskland av ovanligt många bank-attacker (tre procent), medan endast 0, 3 procent av befolkningen i Ukraina drabbas av samma typ av attacker. Och ytterst få nätverksattacker utgår från länder som Algeriet, Uzbekistan och Sri Lanka (0.01 procent). (idg.se)
 5. Det innebär censur och övervakning på ett oacceptabelt sätt. (svt.se)
 6. – I och med det här direktivet kommer vi ha juridiska verktyg för att kräva vår rätt, sade Alfons Karabuda, ordförande i Sveriges musikskapare (SKAP), i en intervju med Kulturnyheterna i mitten av februari. (svt.se)
 7. Av den sammanfattning av Rober Muellers rapport som justitieminister William Barr gjort framgår att inga bevis finns för att presidenten eller någon i hans kampanj samarbetat med Ryssland för att påverka utgången av presidentvalet. Men Mueller vill inte ta ställning när det gäller ifall Trump på något sätt försökt hindra rättvisans gång. Det beslutet överlåter han till justitieministern att fatta. (aftonbladet.se)
 8. – Jag är självkritisk över det sätt som jag uttryckte mig i höstas, säger Birgitte Bonnesen. (expressen.se)
 9. Vänta, vad hände just? Eller närmare bestämt de tre senaste måndagskvällarna. En frikyrkoskildring på prime time utan vare sig straffpredikan eller hjärntvätt. I stället en innerlig församling och en nyfrälst kristen gestaltad som en – håll i er – riktig människa. (aftonbladet.se)
 10. En i princip enig amerikansk kritikerkår sågade fågelmannens försök att göra kännbart drama av tillfälligheternas spel. ”Tillkämpat”, ”manipulativt”, ”inställsamt”. ”Talky like a french movie”, klagade någon. Allt helt sant men ändå rätt småtrevligt. Om man nu gillar filmer med smort munläder och berättelser som handlar om berättande, så kan man gott ge den här emotionellt baserade rövarhistorien om kärlek och sorg en chans. I alla fall lite senare, när den kommer strömmad. (svt.se)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.