Åsiktsmaskin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder åsiktsmaskin, varianter, uttal och böjningar av åsiktsmaskin

Åsiktsmaskin synonym, annat ord för åsiktsmaskin, vad betyder åsiktsmaskin, förklaring, uttal och böjningar av åsiktsmaskin.

Vad betyder och hur uttalas åsiktsmaskin

Åsiktsmaskin uttalas å|sikts|mask|in och är ett substantiv.

Ordformer av åsiktsmaskin

Singular

åsiktsmaskin
obestämd grundform
åsiktsmaskins
obestämd genitiv
åsiktsmaskinen
bestämd grundform
åsiktsmaskinens
bestämd genitiv

Plural

åsiktsmaskiner
obestämd grundform
åsiktsmaskiners
obestämd genitiv
åsiktsmaskinerna
bestämd grundform
åsiktsmaskinernas
bestämd genitiv

Åsiktsmaskin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet åsiktsmaskin

  1. Den 28 maj 2008 kom Bergström på åttondeplats (kategori Åsiktsmaskin) vad gäller Sveriges mest inflytelserika person, på tidningen Resumés gala "499 bästa och mäktigaste". I konkurrensen fanns bland andra Göran Greider, Per Gudmundson, Lars Adaktusson och Hanne Kjöller. (källa)
  2. Susanna Popova har även arbetat för TV. Hon har varit programledare för det mediegranskande programmet i TV8 (Media 8) och Axess TV (Åsiktsmaskinen). (källa)
  3. Han har även verkat som journalist i andra sammanhang, exempelvis som ledarskribent och som politisk krönikör i Dagens Nyheter och Moderna Tider. Han har skrivit fem böcker, varav en är ett läromedel. Resumé utsåg honom år 2008 till Sveriges sjunde största åsiktsmaskin samt år 2007 till Sveriges nittioåttonde och år 2006 till Sveriges nittiosjätte mediemäktigaste person. Aftonbladet utsåg honom år 2007 till en av Sveriges hundra mäktigaste personer. Bergstrand är bosatt i Stockholm. Dessutom är han sedan 2000 ledamot i herrklubben Sällskapet och sedan år 2003 i Sällskapet Idun. Mats Bergstrand har två vuxna barn. (källa)
  4. Han har också sedan starten funnits med i panelen i åsiktsmaskinen Hjärnverket, ett populärt program i östgötsk lokal-TV som startade på TV4 Öst i mitten av 1990-talet men senare flyttade till NollEttan vilken sedan blev den numera nedlagda TV-kanalen Kanal Lokal Östergötland. I november 2009 återuppstod programmet i de lokala TV-kanalerna 24NT och 24Corren. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.