Åtsmitande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder åtsmitande, varianter, uttal och böjningar av åtsmitande

Åtsmitande synonym, annat ord för åtsmitande, vad betyder åtsmitande, förklaring, uttal och böjningar av åtsmitande.

Synonymer till åtsmitande

Vad betyder och hur uttalas åtsmitande

Åtsmitande uttalas åt|smit|ande oböjligt och är ett adjektiv.

Ordformer av åtsmitande

Böjning (i positiv) åtsmitande en/ett/den/det/de ~ + subst.

Åtsmitande är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet åtsmitande

  1. Kleiner münsterländer beskrivs som ett mellanting mellan wachtelhund och engelsk springer spaniel. Den är en medelstor elegant och harmonisk men samtidigt muskulös hund. Den har ett ädelt huvud. Den har glänsande, tätt åtsmitande päls som kan vara slät eller lätt vågig. På öronen, benen och svansen är pälsen lite längre. (källa)
  2. Julinumret 2008 av Sky Magazine innehåller ett bildreportage, där Brook är stylad som skådespelerskan Rita Hayworth och iförd en kopia av den svarta åtsmitande axelbandslösa satinklänning som Hayworth bar i filmen Gilda från 1946. (källa)
  3. Boykin Spaniel är en kompakt, välbalanserad och rektangulär hund av medelstorlek. Pälsen är slät och tätt åtsmitande. Färgen är leverbrun. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.