Överlag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder överlag, varianter, uttal och böjningar av överlag

Överlag synonym, annat ord för överlag, vad betyder överlag, förklaring, uttal och böjningar av överlag.

Synonym till överlag

Vad betyder och hur uttalas överlag

Överlag uttalas över|lag [-la´g] ad och är ett verb.

Överlag betyder:

Ordformer av överlag

Ordform(er) överlag adverb

Andra språk

Överlag på Engelska

  • overall - for the most part they were nice

Hur används ordet överlag

  1. Överlag är hackspettar trädlevande och störst artvariation finns i tropisk regnskog men de förekommer över stora delar av jorden, så gott som överallt där det finns träd. Bambuskog och savann fungerar också bra som habitat för vissa arter av hackspettar. Det finns till och med ett fåtal som lever i helt trädlösa områden, som steniga branter och i ökenområden med kaktusar. (källa)
  2. En skjutbana är en plats där man övar skytte med skjutvapen, överlag eldvapen. Skjutbanor är ofta övningsplats för militär eller polis. Skjutbanor kan även användas för jaktskytte och/eller sportskytte. Inom skidskytte benämns anläggningen ofta skjutvall. (källa)
  3. Spiderland betraktas som deras bästa album. Tonen är mer allvarlig än i Tweez och arrangemangen mer utarbetade. En nästan kuslig stämning ligger över materialet. Överlag är musiken ganska lugn men stundtals bryts de lugna partierna av hårt distade utbrott som blir ännu mer effektiva på grund av deras sparsamma användning - ett tydligt exempel är "Washer". Texterna är udda berättelser: en man som möter en spåkvinna på ett nöjesfält och åker berg och dalbana med henne, en asocial enstöring som går på fest, en desorienterad sjökapten som återförenas med sin son efter en storm. (källa)
  4. Tyfon (eller Taifun, från kinesiska tai fung eller persiska طوفان tūfān) är de kraftiga stormvindar som uppträder i nordvästra Stilla havet och Östasien som är så intensiva att vinden når den varaktiga vindhastigheten/medelvinden överstiger 32,7 m/s = 118 km/h. Överlag uppmäts de allra lägsta lufttrycken hos de tropiska tyfonerna som därmed är jordklotets mest intensiva stormar. Motsvarande typer av kraftiga stormvindar är orkaner som bildas på Atlanten och cykloner vid Oceanien och Indiska oceanen. (källa)
  5. På is har dubbdäck generellt ett stort prestandaövertag vad gäller bromssträcka och styrförmåga jämfört med dubbfria vinterdäck. Dubbdäck har prestandavärden ca 15–30 procent högre än nordiska dubbfria vinterdäck - detta gäller när däcken är nya. När däcken har slitits ett tag blir skillnaden mellan dubbdäck och dubbfria vinterdäck mindre, men trots det så ger de slitna dubbdäcken överlag ett klart bättre isgrepp än slitna dubbfria vinterdäck. På snö är dubbdäck i stort sett likvärdiga som dubbfria vinterdäck, men vissa dubbfria vinterdäck har bättre grepp på snö, särskilt jämfört med billigare varianter av dubbdäck. När däcken slits är också dubbfria vinterdäck aningen bättre än dubbdäck på snö. Även på barmark är dubbdäck ungefär likvärdiga i broms- och styrprestanda som nordiska dubbfria vinterdäck och det gäller såväl nya som begagnade däck. (källa)
  6. Friåkning eller utförsåkning överlag kräver minst tre saker till utrustning. skidor, pjäxor samt bindningar till skidorna. I samband med detta väljer många skidåkare att använda annan utrustning som, skidhjälm, skidglasögon, skidkläder, ryggskydd samt annan säkerhetsutrustning till bland annat laviner. I princip allting som används enbart för friåkning är gjort speciellt för friåkning och är därför mer relevant till friåkning än vanlig utförsåkning. (källa)
  7. Grönsiskan är en liten fink som mäter 12–13 cm, har ett vingspann på 20–23 cm och en vikt på ungefär 12 gram. Den har en kort, konformad och spetsig liten näbb. Stjärten är kort och kluven. Den adulta hanen är grön på ryggen och bröstet med gulgrön vingovansida med kraftiga svarta partier. Buken och undergrumpen är grågrön med svart vattring. Den har en svart strupfläck och hjässa. Den adulta honan och juveniler saknar dessa svarta partier och är överlag mer anonyma med ljust grågrön dräkt med mörk vattring. Dock uppvisar grönsiskan, på ovansidan vingen, i alla dräkter två ljust gulgröna vingband omgärdat av svarta partier, ljusgrön övergump, och den mörka stjärtbasens ytterkanter har också var sitt ljust gulgrönt parti. (källa)
  8. RFSL har framfört att det inom den svenska polisorganisationen finns problem i hanteringen av hatbrott och frånvaron av strukturerade hot- och riskbedömningar. RFSL yttrar sig i rörande Polisorganisationskommitténs betänkande En sammanhållen svensk polis (SoU 2012:13): "Överlag så varierar kunskapen om brottsutsatta och gärningspersoner när det gäller homofobiska, bifobiska och transfobiska hatbrott, våld i hbt-relationer och brott på grund av könsidentitet/könsuttryck kraftigt." RFSL framför även att det 2012 endast fanns "en hatbrottsgrupp inom de nuvarande 21 polismyndigheterna.". (källa)
  9. Alla former av upprepning av ord, ljud, konstruktioner, grammatiska mönster och så vidare kan kallas parallellismer. Enligt Grinde är parallellism en samlingsterm för upprepningar i överlag. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.