Analysera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder analysera, varianter, uttal och böjningar av analysera

Analysera synonym, annat ord för analysera, vad betyder analysera, förklaring, uttal och böjningar av analysera.

Synonymer till analysera

Vad betyder och hur uttalas analysera

Analysera uttalas ana|lys|era och är ett verb -de.

Analysera betyder:

Ordformer av analysera

Aktiv

analysera
infinitiv
analyserar
presens
analyserade
preteritum
analyserat
supinum
analyserande
presens particip
analysera
imperativ

Passiv

analyseras
infinitiv
analyseras
presens
analyserades
preteritum
analyserats
supinum

Perfekt particip

analyserad en
~ + subst.
analyserat ett
~ + subst.
analyserade den/det/de
~ + subst.

Analysera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Analysera på Engelska

  • (analyze - US), analyse consider carefully and in detail in order to understand or explain

Hur används ordet analysera

  1. Genom att analysera några tussar som hittats i planet kan haverikomissionen fastställa att det rörde sig om fågelarten storskarv. Detta skriver P4 Blekinge. Enligt radarbilden ska det ha varit en större fågelflock som planet krockade med den 21 augusti i somras. (källa)
  2. Jonas Waldenström och Mariëlle van Toor kommer i samarbete med forskare i Bangladesh att arbeta med att samla in och analysera stora mängder data om hur smittspridningen av virus går till. Med hjälp av änder som utrustats med gps-mottagare som visar bland annat position med stor noggrannhet kan forskarna se hur fåglarna rör sig i realtid. (källa)
  3. Exempel på likartad syntaktisk funktion: Ett ord som kan bytas ut mot X i meningen "En sak existerade X en sak" är en svensk preposition: "En sak existerade under en sak", "En sak existerade efter en sak", och så vidare. Kriteriet "syntaktisk funktion" är viktigt för att analysera ord som saknar böjning. (källa)
  4. Det är en form av artrit. Diagnosen gikt ställs vanligen efter att man konstaterat hyperurikemi och akut ledinflammation. Referensvärdena för urinsyra i blodet är 155 – 350 µmol/L för kvinnor i fertil ålder, 155 – 400 µmol/L för kvinnor över 50 år, och 230 - 480 µmol/L för män. I ungefär hälften av fallen har personer normala nivåer urinsyra, och diagnos ställs då genom att analysera huruvida ledvätskorna innehåller kristaller. (källa)
  5. Inom systemteori avses de olika anslutningsmöjligheterna mellan olika system. I sociala sammanhang, till exempel, är det möjligt att systemet "skola" ansluter till systemet "familj", men även "kampsportsträning" eller "datorspel". Ibland förutsätter det ena det andra. Med denna teori som utgångspunkt kan man till exempel analysera en persons kulturella eller sociala mönster som ligger till grund för deras identitet. (källa)
  6. 6 september 2007 fattade regeringen ett beslut om att en översyn av alkohollagen skulle göras. I detta uppdrag ingick att utredaren skulle "...analysera och utreda vilka konsekvenserna blir av en lagändring som innebär att tillverkare av spritdrycker, vin och starköl tillåts att på tillverkningsstället sälja egenproducerade drycker till konsumenter". Uppdraget skulle redovisas senast 30 december 2008. (källa)
  7. Numera beskriver termen främst personer som excellerar i programmering och som vetgirigt tar till sig program- och hårdvara. En hackare använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet försöker hackaren förstå och få kunskap om hur det beter sig. Hackning innefattar metoder som reverse engineering, disassemblering och dekompilering. En hackares verktyg består bland annat av en och en disassemblator, men ofta krävs det att hackaren skriver egna verktyg för att underlätta ett hack. (källa)
  8. Traditionellt dras en gräns mellan arkeologiämnet och historievetenskapen. Arkeologer arbetar med att analysera fyndmaterial och kring fyndmaterialet utveckla resonemang om historiskt liv. Historikern arbetar huvudsakligen med skriftliga källor och att beaktar källans dubbla egenskaper: källan som kvarleva från det historiska förlopp i vilket den uppstått och ingått och källan som berättelse – krönikeartad eller förklarande – om händelser. Att granska, tolka och skapa en förståelse av källan och dess äkthet samt dess förhållande till andra källor kallas källkritik. Källkritiken omnämns ofta som historievetenskapens främsta bidrag till den vetenskapsteoretiska utvecklingen. (källa)
  9. En historiker eller hävdatecknare (historieskrivare) är en person som forskar om historia, det vill säga studerar mänsklighetens förflutna genom att granska och analysera till exempel äldre texter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.