Arbetsglädje Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arbetsglädje, varianter, uttal och böjningar av arbetsglädje

Arbetsglädje synonym, annat ord för arbetsglädje, vad betyder arbetsglädje, förklaring, uttal och böjningar av arbetsglädje.

Vad betyder och hur uttalas arbetsglädje

Arbetsglädje uttalas arbets|glädje och är ett substantiv.

Ordformer av arbetsglädje

Singular

arbetsglädje
obestämd grundform
arbetsglädjes
obestämd genitiv
arbetsglädjen
bestämd grundform
arbetsglädjens
bestämd genitiv

Arbetsglädje är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet arbetsglädje

  1. En person som befinner sig i negativ affektbalans - till exempel en man som nyligen fått veta att hans älskade katt har blivit överkörd av en bil och dödad - kan ändå sägas vara lycklig om hans egen värdering av det egna livet är positiv. Om han anser att det egna livet är meningsfullt och innehåller saker han värdesätter, exempelvis nära relationer och arbetsglädje, så är han "lycklig" även om han befinner sig i negativ affektbalans. En renodlad kognitiv teori om lycka identifierar lycka endast med dessa tankar om det egna livets värdefullhet, meningsfullhet, etc. En hybridteori om lycka försöker dock inkludera både affekter och kognitioner. Vi kan tänka oss att mannen i exemplet ovan får veta att hans katt inte har blivit överkörd, utan har blivit upphittad och snart ska återlämnas till honom - det där som blivit överkört var bara en sork. Det vore underligt att mena att mannen var lika lycklig både när han trodde att katten vad död och sörjde den, som när han får veta att den lever. I vilken proportion lycka ska anses ha med positiv affektbalans respektive med positiv värdering av det egna livet att göra, är en öppen fråga. (källa)
  2. De nordtyska var mindre, men muskulösa, med kort, grå päls och kraftig underull och med upprättstående öron. De var skarpa och alerta med stor arbetsglädje, och tjänstgjorde som gårdshundar och vakthundar, men var ofta för aggressiva för att vara herdehundar. De sydtyska var större och tyngre och lugnare. De tjänstgjorde som herdehundar och arbetshundar. De hade längre päls och mer hängande öron. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.