Arbetslivserfarenhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arbetslivserfarenhet, varianter, uttal och böjningar av arbetslivserfarenhet

Arbetslivserfarenhet synonym, annat ord för arbetslivserfarenhet, vad betyder arbetslivserfarenhet, förklaring, uttal och böjningar av arbetslivserfarenhet.

Vad betyder och hur uttalas arbetslivserfarenhet

Arbetslivserfarenhet uttalas arbets|livs|er|faren|het och är ett substantiv.

Ordformer av arbetslivserfarenhet

Singular

arbetslivserfarenhet
obestämd grundform
arbetslivserfarenhets
obestämd genitiv
arbetslivserfarenheten
bestämd grundform
arbetslivserfarenhetens
bestämd genitiv

Plural

arbetslivserfarenheter
obestämd grundform
arbetslivserfarenheters
obestämd genitiv
arbetslivserfarenheterna
bestämd grundform
arbetslivserfarenheternas
bestämd genitiv

Arbetslivserfarenhet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet arbetslivserfarenhet

  1. Redan efter andra världskriget började konkurrensen om platserna till många högskoleutbildningar bli betydande, och den ökade än mer på grund av skolreformerna på 1950- och 60-talet, då antalet gymnasieelever växte snabbt. Från mitten av 1960-talet fördes diskussioner om att bredda rekryteringen till eftergymnasial utbildning. I Kompetensutredningen 1965 föreslogs att återinföra antagningstest, som ett komplement till genomsnittsbetygen. Dels för att ge behöriga utan konkurrenskraftiga betyg "en andra chans" att antas till högskola, dels för att rangordna sökande som fyllt 25 år, hade minst fyra års arbetslivserfarenhet och kunskaper i svenska och engelska motsvarande 2-årigt gymnasium – den så kallade 25:4-regeln. (källa)
  2. För att bli åklagare krävs juristexamen samt notariemeritering (utbildningstjänstgöring vid tings- eller förvaltningsrätt). Endast cirka 25 procent av de med juristexamen genomgår sådan tjänstgöring till vilken antagningen sker baserat på betygen från juristutbildningen samt relevant juridisk arbetslivserfarenhet. Som ett led i rekryteringsprocessen av åklagare sker arbetspsykologiska tester under ledning av psykolog samt IQ-tester av dem som söker anställning som åklagaraspirant/extra åklagare. (källa)
  3. När en kvotflykting fått tillstånd att komma till Sverige ska Migrationsverket hitta en lämplig kommun där personen kan bo. Kvotflyktingar reser direkt till sin nya hemkommun och deras inresa är därför beroende av att boende och mottagande är ordnat. Kvotflyktingarnas familjesammansättning, språk, ålder, utbildning, hälsotillstånd, arbetslivserfarenhet och liknande har betydelse för kommunplaceringen. Det är kommunerna som avgör om de kan ta emot eller inte. (källa)
  4. Praktik är även ett vanligt uttryck som används för att beskriva arbetsplatsutbildning, arbetspraktik och andra typer av praktikplatser. Praktik betyder kort och gott att man prövar på att arbeta på ett företag i utbyte mot kunskap och arbetslivserfarenhet. (källa)
  5. Sommarjobb är ett tillfälligt arbete under sommaren. Det innehas vanligen av en studerande person som arbetar under sommarledigheten, men ibland används även termen om säsongsarbete. Studerande kan ta sommarjobb för att tjäna ihop pengar eller få arbetslivserfarenhet under studieuppehållet. Jobbet kan i princip vara vilket som helst, men exempel inkluderar butiksbiträde, vårdbiträde och trädgårdsarbetare. (källa)
  6. Enligt Trafikverket är bra egenskaper inom tågklareraryrket: stresstålighet, omdöme, samarbetsförmåga och att kunna arbeta självständigt. Jobbet ställer stora krav på förmåga att göra många saker samtidigt och att lösa problem. Man ska ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Trafikverket säger att de fäster stor vikt vid personlig mognad och förmåga att snabbt kunna ställa om från lugna till stressiga arbetssituationer. En tågklarerare ska ha gymnasiekompetens samt arbetslivserfarenhet. (källa)
  7. Termen politisk broiler eller politikerbroiler används ibland för att på ett nedsättande sätt syfta på en politiker med ingen eller liten arbetslivserfarenhet. (källa)
  8. Arbetslivserfarenhet innebär de praktiska erfarenheter personen har skaffat sig under sin tid som anställd hos en arbetsgivare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.