Avskedsansökan Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avskedsansökan, varianter, uttal och böjningar av avskedsansökan

Avskedsansökan synonym, annat ord för avskedsansökan, vad betyder avskedsansökan, förklaring, uttal och böjningar av avskedsansökan.

Vad betyder och hur uttalas avskedsansökan

Avskedsansökan uttalas av|skeds|an|sök|an och är ett substantiv.

Ordformer av avskedsansökan

Singular

avskedsansökan
obestämd grundform
avskedsansökans
obestämd genitiv
avskedsansökan
bestämd grundform
avskedsansökans
bestämd genitiv

Plural

avskedsansökningar
obestämd grundform
avskedsansökningars
obestämd genitiv
avskedsansökningarna
bestämd grundform
avskedsansökningarnas
bestämd genitiv

Avskedsansökan är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet avskedsansökan

  1. Ett nutida sådant exempel var när statsminister Ingvar Carlsson valde 1990 att göra frågan om lönestopp till en kabinettsfråga. Regeringen förlorade omröstningen i riksdagen och lämnade därefter in sin avskedsansökan. (wikipedia.org)
  2. Ålands landskapsstyrelse bestod åren 1999–2001 av partierna Åländsk center, frisinnad samverkan och obunden samling. Efter att lagtinget hotat med att fälla landskapsstyrelsen efter misstroende mot finansminister Olof Salmén (ob), valde lantrådet Roger Nordlund att lämna in sin landskapsstyrelses avskedsansökan. (wikipedia.org)
  3. Detta inträffar normalt efter ett val, då regeringschefen har lämnat in sin eller regeringens avskedsansökan (i de flesta länder till statschefen) till dess en ny laga regering kunnat bildas. En regering utan parlamentarisk förankring under ett längre, partimässigt dödläge benämns då såsom expeditionsministär, men kallas vanligen opolitisk ministär eller ämbetsmannaministär. Under en regeringskris fungerar normalt den avgående regeringen på detta sätt. (wikipedia.org)
  4. Som synes av de olika betydelsenyanser av ordet avsked, så har då också avskedsansökan två olika betydelsenyanser. När man med avsked menar den striktare svenska juridiska betydelsen så är begreppet formellt oegentligt (man kan inte ansöka om en handling som är ensidig från motparten). Samtidigt förekommer begreppet vardagligt i Sverige synonymt med att den anställda begär uppsägning av anställning. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.