Barnkammarrim Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder barnkammarrim, varianter, uttal och böjningar av barnkammarrim

Barnkammarrim synonym, annat ord för barnkammarrim, vad betyder barnkammarrim, förklaring, uttal och böjningar av barnkammarrim.

Vad betyder och hur uttalas barnkammarrim

Barnkammarrim uttalas barn|kammar|rim och är ett substantiv -met; pl. barnkammarrim, best. pl. -men.

Ordformer av barnkammarrim

Singular

barnkammarrim
obestämd grundform
barnkammarrims
obestämd genitiv
barnkammarrimmet
bestämd grundform
barnkammarrimmets
bestämd genitiv

Plural

barnkammarrim
obestämd grundform
barnkammarrims
obestämd genitiv
barnkammarrimmen
bestämd grundform
barnkammarrimmens
bestämd genitiv

Barnkammarrim är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet barnkammarrim

  1. Lennart Hellsing var också en flitig översättare, bland annat av engelska barnkammarrim. Utöver av Ströyer och Östmar har Hellsings böcker även illustrerats av bland annat Stig Lindberg, Fibben Hald och Ulrica Hydman Vallien. (källa)
  2. Elsa Beskow debuterade 1897 med Sagan om den lilla, lilla gumman, ett gammalt barnkammarrim som hon hade hört av sin mormor när hon var liten. Efter debuten följde ett imponerande konstnärs- och författarskap med närmare 40 verk. Redan 1901 fick hon sitt genombrott med rimsagan Puttes äventyr i blåbärsskogen som kom att bli en klassiker och läsas för barn under hela 1900-talet. Sagan handlar om den lille Putte som vill ordna en namnsdagspresent åt sin mor och som får hjälp av Blåbärskungen och hans små medhjälpare att plocka korgarna fulla av lingon och blåbär. Bland de övriga av hennes verk utmärker sig bland annat Olles skidfärd, 1907, Tomtebobarnen, 1910, Hattstugan, 1930, och inte minst serien om fem böcker som inleddes med Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin, 1918, och avslutades med Petters och Lottas jul, 1947. Böckerna har blivit både film och TV-serie. (källa)
  3. Rim (barnkammarrim) (sannolikt av franska rime, från rytm eller ett germanskt ord) innebär upprepning av ett eller flera ljud i flera ord, som ligger nära varandra eller som textrytmen skapar ett sammanhang mellan. Rim kan tjäna som välljud eller ljudmålning, accentuera nyckelord i texten eller göra det som sägs lättare att komma ihåg. Det är ett stilmedel framför allt i verskonsten, men även bland annat i prosa – som i de svenska landskapslagarna eller andra äldre lagformler – och i slagord, reklamfraser. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.