Befängt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder befängt, varianter, uttal och böjningar av befängt

Befängt synonym, annat ord för befängt, vad betyder befängt, förklaring, uttal och böjningar av befängt.

Synonym till befängt

Hur används ordet befängt

  1. Santiago är herde i Andalusien. Flera nätter i rad drömmer han om skatter vid foten av Egyptens pyramider. Som en följd av detta går han då till en spåkvinna som råder honom att följa sin dröm. Han tycker det är alldeles befängt, men möter sedan en konung från ett fjärran land som uppmanar honom att prova sin lycka. Med två magiska stenar beger han sig över havet till Afrika. (källa)
  2. Rätten till lättja är en bok av Paul Lafargue, utgiven 1883. I boken vänder sig Lafargue, som är en av de mest kända anarkistiska socialisterna genom tiderna, skarpt mot att arbetarrörelsen kämpar för att utvidga lönearbetet istället för att avskaffa eller åtminstone begränsa detsamma. Enligt Lafargue är lönearbete att likställa med slaveri, och att som arbetarrörelse kämpa för utökat slaveri är befängt. (källa)
  3. Här kritiserar han de hårda sparpaketen och förutspår att demonstrationerna kommer att fortsätta eftersom "folk känner att alla alternativ som erbjuds leder till ekonomisk katastrof". Allt vi erbjuds, säger han, "är ett befängt utvecklingsprogram som bygger på överbelåning, privatiseringar och individualism." Som avslutning säger han att felet inte är löntagarnas, utan politikernas. (källa)
  4. Ingalill Mosander, som har filosofie kandidatexamen, har arbetat som journalist på Dagens Nyheter, Vestmanlands Läns Tidning, Bildjournalen, Veckojournalen och Expressen. Vid sidan om sina återkommande bokkrönikor i Aftonbladet har hon regelbundet recenserat böcker i SVT-programmet Go'kväll. SVT:s samarbete med Mosander har pausats. Orsaken var att SVT ville utveckla lästipsen i Go' kväll. Hon kommenterade själv SVT:s beslut som "fullkomligt befängt" i en artikel i Aftonbladet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.