Befolkningsökning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder befolkningsökning, varianter, uttal och böjningar av befolkningsökning

Befolkningsökning synonym, annat ord för befolkningsökning, vad betyder befolkningsökning, förklaring, uttal och böjningar av befolkningsökning.

Vad betyder och hur uttalas befolkningsökning

Befolkningsökning uttalas be|folk|nings|ök|ning och är ett substantiv.

Ordformer av befolkningsökning

Singular

befolkningsökning
obestämd grundform
befolkningsöknings
obestämd genitiv
befolkningsökningen
bestämd grundform
befolkningsökningens
bestämd genitiv

Plural

befolkningsökningar
obestämd grundform
befolkningsökningars
obestämd genitiv
befolkningsökningarna
bestämd grundform
befolkningsökningarnas
bestämd genitiv

Befolkningsökning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Befolkningsökning på Engelska

  • population growth

Hur används ordet befolkningsökning

  1. Missionshus började byggas i mycket stort antal i hela Sverige och Norge från 1850-talet. De var en följd av en mycket stor folkväckelse, som först åtminstone delvis på grund av Konventikelplakatet höll sig inom Svenska kyrkan, men från 1860-talet blev alltmer självständig. Snabb befolkningsökning under 1800-talet tvingade också fram hundratals nya kyrkor för Svenska kyrkan (se Tegnérlada). (källa)
  2. Skvaltorna började komma ut bruk redan i mitten av 1800-talet. Detta berodde på att deras relativt ringa kapacitet inte räckte med den befolkningsökning som skedde i Sverige. I stället ökades antalet hjulkvarnar markant vid mitten av 1800-talet. Ökade krav på mjölkvalitet var också en orsak till att dessa mer eller mindre försvann i slutet av århundradet. (källa)
  3. I början av 1800-talet ledde befolkningsökning och minskade betesområden till att zulufolket tog till vapnen. Med sin legendariske ledare Shaka lyckades de snabbt bilda en militärstat med rutinerade krigare, nya vapen (stötspjutet) och nya anfallsstrategier (flanker och reservenhet). Shaka införde ett värnpliktsystem där männen från 11 års ålder levde avskilda från resten av samhället i kaserner uppdelade efter årskullar. Tjänstgöringstiden var extremt lång och många zulumän fick inte skaffa fru och barn förrän de var över 40 år gamla. Åt framförallt väster och norr pressade zulufolket undan alla andra folkgrupper eller tvingade dem med som allierade med sådan kraft att man menar att cirka 1/5 av hela Afrikas befolkning direkt eller indirekt påverkades. En del folk flydde så långt som 300 mil norrut och jagade i sin tur undan andra folk, andra folk förintades helt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.