Begynnelsebokstav Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder begynnelsebokstav, varianter, uttal och böjningar av begynnelsebokstav

Begynnelsebokstav synonym, annat ord för begynnelsebokstav, vad betyder begynnelsebokstav, förklaring, uttal och böjningar av begynnelsebokstav.

Vad betyder och hur uttalas begynnelsebokstav

Begynnelsebokstav uttalas be|gynn|else|bok|stav och är ett substantiv.

Ordformer av begynnelsebokstav

Singular

begynnelsebokstav
obestämd grundform
begynnelsebokstavs
obestämd genitiv
begynnelsebokstaven
bestämd grundform
begynnelsebokstavens
bestämd genitiv

Plural

begynnelsebokstäver
obestämd grundform
begynnelsebokstävers
obestämd genitiv
begynnelsebokstäverna
bestämd grundform
begynnelsebokstävernas
bestämd genitiv

Begynnelsebokstav är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet begynnelsebokstav

  1. I Stockholms kommun är gatunamnsskyltar enhetliga, vita med svart text, gatunamnet står överst och under en horisontell linje finns husnummer med stor text och kvartersnamnet med lite mindre text. Stavningen sker alltid med stora begynnelsebokstäver om gatunamnet består av flera ord. På liknande sätt stavas kvartersnamnet med undantag för förkortningen av ordet "kvarter", det stavas med liten begynnelsebokstav och skrivs kv., till exempel kv. Ugglan Större. I Huddinge kommun har gatunamnsskyltar utformats liknande Stockholms, dock saknas kvartersangivelse. I Visby innanför ringmuren är gatunamnsskyltarna vita med svart text i frakturstil för att harmoniera med bebyggelsen. Uppsala har kvar den klassiska utformningen av gatuskyltar, vit text på blå grund. Skylten är oftast emaljerad och anger även kvartersnamnet. (källa)
  2. På väderkartan betecknas högtryck med det nationella ordets begynnelsebokstav i versal. I Sverige och engelskspråkiga länder således med ett H och i Finland med ett K (korkean keskus). (källa)
  3. På väderkartan betecknas lågtryck med det nationella ordets begynnelsebokstav i versal. I Sverige och engelskspråkiga länder således med ett L och i Finland med ett M (matalan keskus). (källa)
  4. Begreppet Norden uppfattas ibland som synonymt med Nordeuropa, men det senare begreppet har en mindre distinkt omfattning och kan även omfatta ytterligare länder. Begreppet norden (utan stor begynnelsebokstav) kan stå för vilket område som helst i norr eller norr om något annat. (källa)
  5. ett sortnamn skrivs med stor begynnelsebokstav och resten som brukligt för språket ifråga (oftast efter engelsk modell, som i exempelvis 'Queen of the Musks'). (källa)
  6. Allitteration, som även kallas stavrim, bokstavsrim eller uddrim, är en stilfigur där flera ord i ett sammanhang börjar med samma ljud, eller med samma, eller liknande, fonem. Till exempel "Allas engagemang". Det behöver inte bara vara den första bokstaven som är identisk, även ord som ställs efter varandra i följd som upprepar samma konsonantljud eller som har upprepad betonad vokal, räknas in. Vokaler allitererar med alla andra vokaler. Det är inte nödvändigt att orden med gemensam begynnelsebokstav följer direkt på varandra, ibland kan effekten uppnås i alla fall. (källa)
  7. Namn av släktes rang och högre inleds alltid med versal begynnelsebokstav, medan namn av arts rang och lägre aldrig skrivs med stor begynnelsebokstav. Vidare gäller att vetenskapliga namn av familjs rang och högre skrivs med normal, rak stil, medan namn av släktes rang och lägre vanligtvis skrivs med kursiv stil. Detta gäller endast själva taxonet: förkortningar med övrig information som kan ingå i beteckningen ("subsp." och "var." med flera, se nedan) samt auktorsnamn och årtal skrivs med rak stil, oavsett taxonets rang inom systematiken. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.