Beredvillig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder beredvillig, varianter, uttal och böjningar av beredvillig

Beredvillig synonym, annat ord för beredvillig, vad betyder beredvillig, förklaring, uttal och böjningar av beredvillig.

Synonym till beredvillig

Vad betyder och hur uttalas beredvillig

Beredvillig uttalas be|red|vill|ig och är ett adjektiv -t -a.

Beredvillig betyder:

Ordformer av beredvillig

Böjning (i positiv) beredvillig en ~ + subst. beredvilligt ett ~ + subst. beredvilliga den/det/de ~ + subst. beredvillige den ~ + mask. subst.

Beredvillig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Beredvillig på Engelska

  • ready, willing - ready and willing (to do sth.), he took part (joined in) willingly

Hur används ordet beredvillig

  1. Eftersom formanterna, som karakteriserar talljuden, beror på formen hos resonansrummet och detta i Kempelens talmaskin endast kan varieras i begränsad utsträckning, kan inte alla talljud simuleras med den. Den bristen dolde Kempelen därigenom att han gav talmaskinen en barnröst, som gör lyssnarna beredvilliga att ha överseende med en bristfällig artikulation. (källa)
  2. Morgonen därpå strax före klockan åtta kom gärningsmannen självmant till polisen. Det var en något äldre arbetskamrat som körde dit honom. Ett par timmar senare hade den 17-årige gärningsmannen detaljrikt och beredvilligt berättat allt om händelseförloppet, som innehöll ett bråk med en bekant amatörboxare som var på dansen. Det började "på skoj" men spårade ur och Andersson och boxaren bestämde att de skulle "göra upp" utanför. Därefter hämtade Andersson pistolen hos en kamrat och gick tillbaka till dansen. (källa)
  3. Stockholm på 1770-talet var betydligt mindre än idag. Befolkningen uppgick till cirka 70 000 invånare, koncentrerad framför allt till Gamla stan, till nedre delen av Kungsholmen, samt till Södermalm. Det var trångt, bullrigt, bråkigt, smutsigt och ohygieniskt i de trånga gränderna. På malmarna kröp skogen in på stadens knutar. Djurgården var en oas med ett trettiotal lönnkrogar och värdshus. Det var ont om tjänligt dricksvatten i staden och som följd grasserade svåra epidemier. Barnadödligheten var enorm i förhållande till idag. Folk drack alkohol, främst öl och brännvin i en omfattning som nästan är ofattbar idag, brännvinet var en billig och lättillgänglig tröst för människor att ta till mot hungern, kylan, tristessen, sorger och bekymmer – i vissa fall ordinerades det till och med som medicin av läkarna. I Stockholm fanns 900 krogar (d.v.s. det gick 77 personer på varje krog), som beredvilligt serverade folket vad de ville ha av den varan. Landet styrdes av en teaterintresserad och flärdfull kung, Gustav III, som 1772 hade gjort sig till envåldshärskare, samt av dennes lierade vänner inom adeln. Den svenska stormaktstiden var sedan seklets början över och de många krigen hade utarmat nationen både ekonomiskt och befolkningsmässigt. (källa)
  4. Kall Rasmussen blev 1845 kopist och 1851 registrator i geheimearkivet samt fick 1856 professors titel. Han ägde mycket omfattande insikter i dansk personal- och lokalhistoria samt lämnade beredvilligt andra historiker del av sitt vetande. Själv skrev han däremot endast mindre avhandlingar, bland annat Bidrag til Ludvig Holbergs biografi 1702-14 (1858). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.