Beslutsfunktion Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder beslutsfunktion, varianter, uttal och böjningar av beslutsfunktion

Beslutsfunktion synonym, annat ord för beslutsfunktion, vad betyder beslutsfunktion, förklaring, uttal och böjningar av beslutsfunktion.

Vad betyder och hur uttalas beslutsfunktion

Beslutsfunktion uttalas be|sluts|funkt|ion och är ett substantiv.

Ordformer av beslutsfunktion

Singular

beslutsfunktion
obestämd grundform
beslutsfunktions
obestämd genitiv
beslutsfunktionen
bestämd grundform
beslutsfunktionens
bestämd genitiv

Plural

beslutsfunktioner
obestämd grundform
beslutsfunktioners
obestämd genitiv
beslutsfunktionerna
bestämd grundform
beslutsfunktionernas
bestämd genitiv

Beslutsfunktion är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet beslutsfunktion

  1. Svenska kyrkan har en ärkebiskop i Uppsala som varit ärkebiskopssäte sedan 1164, först inom katolska kyrkan och från och med 1531 inom den evangelisk-lutherska Svenska kyrkan. Ärkebiskopen är Svenska kyrkans högste ledare inom riket och internationellt. Uppgifterna sedan reformationen består bland annat i att viga nya biskopar (vilket sker i Uppsala domkyrka). Ärkebiskopen har dock ingen beslutsfunktion över andra biskopar utan är den främste av likar, primus inter pares. Ärkebiskopen är i dag Svenska kyrkans främste företrädare och är ordförande i Kyrkostyrelsen, Kyrkomötets läronämnd, Biskopsmötet, och Uppsala stifts domkapitel. Ärkebiskopen har vidare biskoplig tillsyn över Uppsala kontrakt samt leder de årliga prostmötena. Antje Jackelén, tidigare biskop i Lund, tillträdde 2014 ärkebiskopsstolen efter Anders Wejryd och blev därmed den första kvinnan i ämbetet. (källa)
  2. Statens medieråd är en enrådighetsmyndighet med insynsråd. Insynsrådet, som är utan beslutsfunktion, består av fyra ledamöter, varav en för närvarande vakant, utsedda av regeringen för en period om tre år. Aktuella förordnanden gäller 2017-2020. Uppgiften för insynsrådet är att utöva insyn och ge myndighetschefen råd. Ledningsformen tillgodoser behovet av en demokratisk insyn och medborgerligt inflytande. (källa)
  3. Riksdagen beslutade 1997 att starta ett försök med lokala styrelser med elevmajoritet i kommunala gymnasieskolor. Beslutet gav kommuner rätt att överlämna vissa ansvars- och beslutsfunktioner till en lokal styrelse, vilken då ersatte skolkonferensen. I grundskolor fanns lokal styrelse med föräldramajoritet. (källa)
  4. att främja en decentralisering av verksamhet och beslutsfunktioner inom kulturområdet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.