Besvärlig situation Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder besvärlig situation, varianter, uttal och böjningar av besvärlig situation

Besvärlig situation synonym, annat ord för besvärlig situation, vad betyder besvärlig situation, förklaring, uttal och böjningar av besvärlig situation.

Synonym till besvärlig situation

Hur används ordet besvärlig situation

  1. Dilemma, från grekiska δίλημμα, dílēmma - "tvåledad försats", bildat av δι- (di-) + λῆμμα (lêmma, "försats, antagande") är en besvärlig situation där man tvingas göra ett val mellan två eller flera alternativ som vart och ett frambringar olika oangenäma följder. I mer vardagligt språk (dock sedan 1600-tal på engelska och 1700-tal på svenska) används "dilemma" även som en besvärlig situation i allmänhet. (källa)
  2. Termen prekariat myntades under 1960-talet i Frankrike och Italien av ordet prekär ("besvärlig situation") och med anspelning på proletariat. Det tangerar tidigare uttryck som underklass och trasproletariat. Termen används under 2000-talet ofta i tysk samhällsdebatt i samband med en fortsatt hög arbetslöshet och vissa arbetsmarknadsåtgärder med låga ersättningsnivåer och tveksamma framtidsutsikter. (källa)
  3. Kravisen kan bildas på botten, vilket kallas för bottenis. Kravis kan även bildas på föremål i vattnet. En för människan besvärlig situation när detta sker är när det bildas på galler vid vattenintag till vattenkraftanläggningar. Det minskar vattengenomströmningen och effekten påverkas. Vanligast för kravisbildning är dock när kravet flyter upp till ytan och fryser ihop till ett kravistäcke. Kravis som bildas i hav får ofta större saltinnehåll än kärnis som bildas i havet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.