Bet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bet, varianter, uttal och böjningar av bet

Bet synonym, annat ord för bet, vad betyder bet, förklaring, uttal och böjningar av bet.

Hittade 2 varianter av ordet bet:

Vad betyder och hur uttalas bet

Bet uttalas bet oböjligt och är ett substantiv  gå bet (på en uppgift) misslyckas med en uppgift  gå, driva, släppa i bet på bete.

Ordformer av bet

Singular

bet
obestämd grundform

Bet1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas bet

Bet uttalas bet se under ¹bita.

Ordformer av bet

bet se under ¹bita

Andra språk

Bet på Engelska

 • bit

Hur används ordet bet

 1. bet - frivillig satsning (ej mörkar, etc.), som svensk term uttalas den både på engelskt sätt med kort "e" och på svenskt sätt med långt "e". (källa)
 2. Dikten bygger mycket på starka känslor som hat och kärlek. Den följer också en speciell form och ett mönster. Det finns olika allitterationer i dikten, till att börja med innehåller dikten rim som "slår och sår", "biter och sliter", "bett och gett", "slag och jag", "tacksamhet och bet", "vargar och sargar". Rim ger i allmänhet en annan känsla till dikten. Med rim ökar livfullheten i dikten, den får mer flyt och blir mer engagerande. Läsaren förstår att den som skrivit den lagt ner tid och energi på att få till en bra rytm och känsla. Engagemang gör läsaren mer imponerad och viljan till fortsatt läsning ökar. Dikten avslutas också med ett rim, "...mitt ibland fasor, bett och slag älskar jag." Dikten innehåller också en tydlig rytm. Det finns många ord med samma antal stavelser som "biter", "sargar", "sliter", "trasor", "vargar" o.s.v som också bidrar till rytmen. (källa)
 3. Kodilj, från spanskans codille. Dubbel bet i vira och andra kortspel Ordet förkortas ofta till ko ("bli ko"), med utvidgningen "kossa". Förlorar man mer än två spel under kodiljen, kallas dessa "kalvar" ("bli kalv"), dock betalas aldrig för mer än kodilj. (källa)
 4. Ett uppmärksammat exempel från 2005 på vad som skulle kunna kallas för partipiska var riksdagens behandling av ett förslag till etableringsfrihet i förskolan (bet. 2005/06:UbU13). Det unika med denna behandling var att en majoritet i riksdagen (bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet) beslutade om en ändring i en lag trots att regeringen aktivt motsatte sig detta. I en debattartikel i Dagens Nyheter dagen innan omröstningen skulle ske motsatte sig folkpartisten Nyamko Sabuni förslaget. Trots protesten i Dagens Nyheter valde Nyamko att dagen efter i riksdagen stödja detta vilket gjorde att lagen blev verklighet. (källa)
 5. Knapp, dealer button eller bara button är ett föremål som oftast används inom kortspelet poker. Dess funktion är att hålla reda på vem som är giv i ett aktuellt spel även då det tekniskt sett inte är given som delar ut korten. Funktionen är då i vilken ordning spelarna skall lägga sina bud (bet). (källa)
 6. Strösocker är ett ganska finkornigt socker som tillverkas av bet- eller rörsocker. (källa)
 7. Från renässansen var maltesern en populär hund bland kungligheter. John Caius beskriver hur hälsosamt det är att värma sängen med dessa små hundar. De kunde också bäras i vida skjortärmar för att dra till sig lössen så att dessa inte bet bäraren. Man försökte få dessa hundar så små som möjligt. Carl von Linné (1707–1778) skrev att de var av en ekorres storlek. Ansträngningarna att få dem små gick för långt och man var tvungen att korsa in andra hundar. Under 1800-talet tror man att malteserna korsats med asiatiska dvärghundar vilket gett upphov till den nuvarande terrierkaraktären. De antika fynden visar en mer spetsliknande dvärghund. (källa)
 8. Kycklingar och kött som inte är fryst märks med ordet "kosher" på hebreiska samt en bokstav på hebreiska som anger vilken veckodag köttet eller fågeln slaktats. Alef betyder söndag, bet måndag, gimel tisdag, daled onsdag och så vidare. Färskt kött och fågel som inte kashras måste kashras och ätas inom tre dagar. (källa)
 9. Bet (hebreiska alfabetet). (källa)
 10. Strösocker är ett ganska finkornigt socker som tillverkas av bet- eller rörsocker. 1 dl väger 85-90 gram. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.