Bläddring Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bläddring, varianter, uttal och böjningar av bläddring

Bläddring synonym, annat ord för bläddring, vad betyder bläddring, förklaring, uttal och böjningar av bläddring.

Vad betyder och hur uttalas bläddring

Bläddring uttalas bläddr|ing och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av bläddring

Singular

bläddring
obestämd grundform
bläddrings
obestämd genitiv
bläddringen
bestämd grundform
bläddringens
bestämd genitiv

Plural

bläddringar
obestämd grundform
bläddringars
obestämd genitiv
bläddringarna
bestämd grundform
bläddringarnas
bestämd genitiv

Bläddring är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bläddring

  1. Sekundvisaren är det som visar antalet sekunder sen senaste hela minut på klockor. Sekundvisaren är en av de tre olika visarna på en klassisk urtavla. Sekundvisaren rör sig ett varv runt urtavlan på 60 förflyttningar som inträffar med exakt en sekunds mellanrum. Efter de 60 förflyttningarna rör sig minutvisaren ett av stegen runt urtavlan. De 60 olika positionerna är fördelade i 12 olika grupper. En för varje timsiffra på urtavlans utkant. På ett digitalt ur är sekundvisaren inte en arm, den är endast två siffror som bläddras från 00-59 med en sekunds intervall mellan bläddringarna. Dessa två siffror står ofta till höger om siffrorna som anger minutantalet, dock något mindre. I vissa digitala ur saknas sekundvisare totalt. (källa)
  2. En del upplever ASMR genom bakgrundsljud som skrapljud, prassel, knackningar, blåsljud, skrivljud och bläddring i papper. Många videofilmer på YouTube fokuserar just på de här ljuden och många använder sig av stereoinspelning för att simulera en tredimensionell upplevelse. Tredimensionella ljud kan i vissa fall skapa en påtaglig känsla av att vara nära personen som skapar ljuden, medan vissa bakgrundsljud helt enkelt upplevs som trivsamma. (källa)
  3. Vertikala remsor används för att separera de olika sektionerna. De flesta rullarna visar bara en målning, även om flera korta målningar kan monteras samman till bläddring. På den högra änden av en bokrulle finns en trästav, som fungerar som ett stöd vid visning. En annan trästav är fäst på den vänstra änden och bildar en axel för att kunna rulla upp bildrullen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.