Blandskog Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder blandskog, varianter, uttal och böjningar av blandskog

Blandskog synonym, annat ord för blandskog, vad betyder blandskog, förklaring, uttal och böjningar av blandskog.

Vad betyder och hur uttalas blandskog

Blandskog uttalas bland|skog och är ett substantiv.

Ordformer av blandskog

Singular

blandskog
obestämd grundform
blandskogs
obestämd genitiv
blandskogen
bestämd grundform
blandskogens
bestämd genitiv

Plural

blandskogar
obestämd grundform
blandskogars
obestämd genitiv
blandskogarna
bestämd grundform
blandskogarnas
bestämd genitiv

Blandskog är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Blandskog på Engelska

  • mixed forest, mixed forrest

Hur används ordet blandskog

  1. Sjusovaren är nattaktiv och lever främst i lövskog, men också i blandskog och trädgårdar. Den är högljudd, med olika brummande, morrande och visslade läten. Under parningstiden har den ett genomträngande, upprepat pipande. Sjusovaren kan bli upp till 4–5 år gammal. Den ligger i dvala från september eller november till maj eller juni. (källa)
  2. I framför allt södra delen av Sverige förekommer blandskogar, främst baserade på gran och tall. Dessutom finns inslag av bland annat björk och asp. Mer spridda inslag av klibbal, gråal, rönn, ek, alm och ask kan också finnas. Fram till början av 1900-talet var barrskogar med inslag av lövträd den dominerande skogstypen, därefter gjordes mer storskalig renodling av barrskogen med monokulturer av antingen gran eller tall. (källa)
  3. Grönsångaren lever i ljus lövskog och blandskog, ofta bokskogar, och parkanläggningar. Den blir könsmogen efter ett år. Den huvudsakliga häckningstiden är maj till juli. Boet läggs i en håla på marken, vid en buske eller vid sidan av en tuva, bland löv och mossa, ofta bland trädrötter, och är väl dolt. Boet är stort, välvt som en gammaldags bakugn med rund öppning på sidan, byggt av grässtrån, torra blad och mossa, och fodras på botten med fina grässtrån. Honan lägger sex till sju ägg som hon ruvar i tolv till 14 dagar. Ungfåglarna stannar i boet i tolv till 13 dagar. Grönsångaren livnär sig på spindlar, blötdjur, bär, insekter och deras larver. (källa)
  4. I omgivningarna runt Gunst växer i huvudsak blandskog. Runt Gunst är det ganska glesbefolkat, med 43 invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 4 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 16 °C, och den kallaste är december, med -6 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 578 millimeter. Den regnigaste månaden är maj, med i genomsnitt 192 mm nederbörd, och den torraste är mars, med 68 mm nederbörd. (källa)
  5. Härma ligger 54 meter över havet och terrängen runt byn är platt. Runt Härma är det ganska glesbefolkat, med 21 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Kehra, 11 km nordost om Härma. I omgivningarna runt Härma växer i huvudsak blandskog. (källa)
  6. I omgivningarna runt Ligist växer i huvudsak blandskog. Runt Ligist är det ganska tätbefolkat, med 72 invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 9 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 20 °C, och den kallaste är januari, med -4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 546 millimeter. Den regnigaste månaden är september, med i genomsnitt 192 mm nederbörd, och den torraste är mars, med 59 mm nederbörd. (källa)
  7. Mjölskivling (Clitopilus prunulus) är en matnyttig och allmänt förekommande svamp i hösttider. Den växer i öppen lövskog och blandskog men också i parker på gräsmattor. Den har mjölaktig, men också spermatisk, doft och dess hatt är gråvit med mattskiftande pruinös textur. Den ger rosa sporavtryck. (källa)
  8. Cirka 75 procent av arealen utgörs av naturreservat i fjällvärlden. Fjällhedar, fjällbjörkskogar och barrskogar dominerar dessa reservatsarealer. Nära 85 procent av landytan i naturreservaten ligger i Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län. Där ligger merparten av reservaten i fjällområdet eller i det fjällnära området. Nedanför gränsen för fjällnära skog är de vanligaste naturtyperna hav 37 %, sjöar och vattendrag 13 %, blandskog 11 %, tallskog 9 %, myr 8 % och granskog 6 %. Dessa naturreservat motsvarar tillsammans Skånes yta, tillsammans med de fjällnära områden utgör de 9 % av Sveriges yta, det vill säga under världssnittet. Cirka 85 procent av all yta som skyddas genom miljöbalken i Sverige är naturreservat, de övriga är nationalparker, djurskyddsområden, växtskyddsområden och biotopskyddsområden. De områden som instiftades som naturvårdsområden har sedan 1 januari 1999 benämnts naturreservat och skall betraktats som sådana. (källa)
  9. Ritsa (abchaziska: Риҵа, ryska: Ри́ца) är en sjö i Abchazien. Den ligger 887 meter över havet. Arean är 1,5 kvadratkilometer. Den högsta punkten i närheten är 1 455 meter över havet, 1,0 km sydost om Ritsa. I omgivningarna runt Ritsa växer i huvudsak blandskog. Den sträcker sig 1,4 kilometer i nord-sydlig riktning, och 2,2 kilometer i öst-västlig riktning. (källa)
  10. I omgivningarna runt Rund växer i huvudsak blandskog. Runt Rund är det ganska glesbefolkat, med 32 invånare per kvadratkilometer. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.