Bordlägga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bordlägga, varianter, uttal och böjningar av bordlägga

Bordlägga synonym, annat ord för bordlägga, vad betyder bordlägga, förklaring, uttal och böjningar av bordlägga.

Vad betyder och hur uttalas bordlägga

Bordlägga uttalas bord|lägga och är ett verb, böjs som lägga.

Bordlägga betyder:

Ordformer av bordlägga

Aktiv

bordlägga
infinitiv
bordlägger
presens
bordlade
preteritum
bordlagt
supinum
bordläggande
presens particip
bordlägg
imperativ

Passiv

bordläggas
infinitiv
bordläggs
presens
bordlades
preteritum
bordlagts
supinum

Perfekt particip

bordlagd en
~ + subst.
bordlagt ett
~ + subst.
bordlagda den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

bordlägges
presens

Bordlägga är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Bordlägga på Engelska

  • postpone, shelve, table - the matter was deferred until later

Hur används ordet bordlägga

  1. Bordläggning. Klink är i Skandinavien det äldsta sättet att bordlägga en båt, efter kölsträckning, spunning huggen.(köl och stävar uppsatta).Bordplankorna det i första bordet sambordet ligger innanför nästa bord sandbordet med överlappning lann eller lanning, anliggning mot varandra. Klinkbordläggning byggs på mallar efter ritning i modern tid. Tidigare byggde båtbyggare utan mallar på gehör, det var en yrkeshemlighet att bygga en båt. (wikipedia.org)
  2. För politiska församlingar i Sverige finns en möjlighet till så kallad minoritetsbordläggning. Denna möjlighet är bland annat inskriven i kommunallagen och syftar till att skydda församlingen mot att viktiga beslut fattas när många ledamöter inte är närvarande. Minoritetsbordläggning innebär att församlingen kan tvingas bordlägga ett ärende även om bara en tredjedel av församlingens närvarande ledamöter har röstat för detta. En sådan minoritetsbordläggning skjuter upp ärendet tills nästa sammanträde, för att ge ej närvarande ledamöter möjlighet att ta ställning till ärendet. Det går inte att åberopa minoritetsbordläggning mer än en gång per ärende. Om ett ärende ska bordläggas mer än en gång krävs enkel majoritet för åtgärden. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.