Brödfruktträd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brödfruktträd, varianter, uttal och böjningar av brödfruktträd

Brödfruktträd synonym, annat ord för brödfruktträd, vad betyder brödfruktträd, förklaring, uttal och böjningar av brödfruktträd.

Vad betyder och hur uttalas brödfruktträd

Brödfruktträd uttalas bröd|frukt|träd och är ett substantiv.

Ordformer av brödfruktträd

Singular

brödfruktträd
obestämd grundform
brödfruktträds
obestämd genitiv
brödfruktträdet
bestämd grundform
brödfruktträdets
bestämd genitiv

Plural

brödfruktträd
obestämd grundform
brödfruktträds
obestämd genitiv
brödfruktträden
bestämd grundform
brödfruktträdens
bestämd genitiv

Brödfruktträd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brödfruktträd

  1. Brödfruktträd (Artocarpus altilis) är en art i jackfruktsläktet i familjen mullbärsväxter. Det är ett träd med ursprung i Sydostasien och odlas runtom i tropikerna, mycket på grund sina frukter som där ofta tillhör basfödan.
  2. Brödfruktträden kan bli upp till 20 meter höga. Bladen är stora, upp till 60 cm långa och 40 cm breda, och parflikiga. Blommorna är enkönade och hon- och hanblommor växer på samma träd, hanblommorna i långsträckta ställningar och honblommorna i klotformiga. Honblomställningen bildar efter pollinering en skenfrukt, vilken kallas brödfrukt. När dessa mognar skiftar de från grönt till gult och kan då väga uppemot 2 kg. Frukterna är mycket stärkelserika och äts rostade, bakade eller kokta.
  3. Det brittiska örlogsfartyget HMS Bounty var utsänt på en expedition till Tahiti, vars huvudsyfte var att hämta plantor av brödfruktträdet, när det berömda myteriet inträffade 1789. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.