Brevvän Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brevvän, varianter, uttal och böjningar av brevvän

Brevvän synonym, annat ord för brevvän, vad betyder brevvän, förklaring, uttal och böjningar av brevvän.

Synonym till brevvän

Vad betyder och hur uttalas brevvän

Brevvän uttalas brev|vän och är ett substantiv.

Ordformer av brevvän

Singular

brevvän
obestämd grundform
brevväns
obestämd genitiv
brevvännen
bestämd grundform
brevvännens
bestämd genitiv

Plural

brevvänner
obestämd grundform
brevvänners
obestämd genitiv
brevvännerna
bestämd grundform
brevvännernas
bestämd genitiv

Brevvän är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brevvän

  1. En brevvän (brevkompis) är en person som man håller kontinuerlig brevkontakt med. Att kontinuerligt ta emot och svara på brev från en brevvän kallas brevväxling eller korrespondens. Den samlade brevväxlingen kallas brevsamling.
  2. Många tidskrifter som vänder sig till läs- och skrivkunniga barn och ungdomar innehåller annonser från personer som önskar brevvänner. Vanligen söker man en brevvän i sin egen eller närliggande ålder. Andra viktiga faktorer är hobbyer, intressen, musiksmak och eventuella husdjur. Att söka en brevvän av sitt eget kön är vanligt bland yngre barn, medan äldre barn och ungdomar ofta söker brevvänner av motsatt kön.
  3. Det finns också internationella organisationer som förmedlar brevvänner i olika delar av världen, och som underlättar brevväxling med fattiga eller isolerade människor som inte har tillgång till telefon eller internet. Att skriva till en brevvän på ett främmande språk kan gynna språkkunskaperna.
  4. I samband med internets intåg så började det även bli vanligt med mejlvänner, det vill säga en digital motsvarighet till brevvänner, där man skickar e-post till varandra istället för vanliga brev. Brevväxling via e-post går snabbare, särskilt till andra delar av världen, eftersom traditionella brev kan ta flera dagar att leverera. Att skicka e-post kan också vara helt gratis, vilket kan underlätta för att upprätthålla många och täta kontakter. En nackdel kan vara att det inte känns lika personligt, bland annat eftersom typsnitt ofta är standardiserade och det inte går att skicka med föremål eller dofter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.