Bronsfärgad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bronsfärgad, varianter, uttal och böjningar av bronsfärgad

Bronsfärgad synonym, annat ord för bronsfärgad, vad betyder bronsfärgad, förklaring, uttal och böjningar av bronsfärgad.

Vad betyder och hur uttalas bronsfärgad

Bronsfärgad uttalas brons|färg|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av bronsfärgad

Böjning (i positiv) bronsfärgad en ~ + subst. bronsfärgat ett ~ + subst. bronsfärgade den/det/de ~ + subst.

Bronsfärgad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Bronsfärgad på Engelska

  • measels

Hur används ordet bronsfärgad

  1. Denna skärmmössa är av gråbrungrönt diagonal ylletyg, mösskullens kant försedd med passpoal i bronsfärg för högre grad än sergeant. Svartlackerad skärm, insidan fodrad med rayonsiden. I kullen ett mellanlägg av s.k skräddarvadd. Mössan har en svettrem av läder. Mössan är försedd med mössmärke m/39 i brons, blå emaljerad knapp m/1865 med tre kronor, för officerare. Mössmärke m/39 i brons, brons knapp m/ä med tre kronor, för underofficerare. Skärmmössan fastställdes 4/4 1941, från den tidpunkten bars en metallkokard m/39 ovanför mössmärket m/39. Metallkokarden m/39 byttes ut 1942 till nationalitetsmärke m/41, fastställdes 30/12 1941. Mössan är försedd med en mössrem m/39 och två små m/39 brons knappar för mössremmens fästande. Knapparna visade vilken tillhörighet personen hade, endast för officerare och underofficerare. Istället för mössmärke m/39 bar underbefälen, överfurir (graden tillkom 1942-44) och furir en stor knapp m/39. Före nationalitetsmärket m/41 bar furirerna kompanimärke m/37 utan siffer- eller bokstavsbeteckning, ovanför m/39 knappen. Mössrem m/39 var för överfurirer och furirer en lackerad svart läderrem som fästes med två små m/39 knappar. För underofficerare, flätad bred träns i svart silke, kompaniofficerare en bronsfärgad tunn snodd. För regementsofficerare och generalspersoner bred flätad träns, även den bronsfärgad. Det ingick en Skärmbeteckning m/39 form av en eklövskrans för generalspersoner och en slät, smal lagerkrans för överste, båda i bronsfärg. (källa)
  2. Under parningstiden övergår ryggens regnbågsskimmer på hanen till bronsfärgat med gröna och lila toner. Den får en lila hals och bröst med trekantiga fläckar. Bröstet och magen är vitt. (källa)
  3. Norge har övervägande sjungit sina bidrag på norska, men även på engelska när språkreglerna har tillåtit det. Ett bidrag har framförts delvis på samiska. År 2011 framfördes Norges bidrag delvis på swahili. Det var första gången någonsin som det sjöngs på swahili i tävlingen. Gul markering visar på vinst, silverfärgad markering visar andraplats, bronsfärgad markering visar tredjeplats och röd markering visar sistaplats. (källa)
  4. Kungsfågeln är Europas minsta fågel med en längd på cirka nio centimeter och en vikt på fem till sex gram. Den har grönaktig ovansida, vitaktig undersida och dubbla vingband. Det grå ansiktet kontrasterar mot det svarta ögat och det färgstarka centrala hjässbandet, vilket är orange och gult hos hanen, men enbart gult hos honan. Hjässbandets korta fjädrar kan resas till en liten kam och används i uppvisningssyfte under häckningen. Kungsfågeln påminner om brandkronad kungsfågel och de båda arterna har till stor del överlappande europeiska utbredningsområden, men den senare skiljer sig ifrån kungsfågeln med sina bronsfärgade skuldror och tydliga huvudteckning. Kungsfågelns sång är ett antal upprepade tunna, höga toner som är något mer högfrekventa än de övriga släktingarnas sång. (källa)
  5. Växtformen är pelarlik till pyramidlik och bladen känns igen på sina tillspetsade rombiska blad med fin sågtandning framtill och avsaknad av körtlar vid basen. Vid lövsprickningen är bladen bronsfärgade till ljusgröna och skotten är glatta när de är unga. Senare blir bladen grågröna för att på hösten övergå till gult. Kvistarna är släta, ljusbruna och har smala åsar. Knopparna är spetsiga och täckta av ett stort antal fjäll. Kronan är asymmetriskt solfjäderformad. Trädets bark spricker upp, på grund av den höga tillväxten, och blottlägger rosafärgade skåror med ett krokigt utseende. Grova, mörkgrå åsar bildas på barken mellan dessa skåror. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.