Drömjobb Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder drömjobb, varianter, uttal och böjningar av drömjobb

Drömjobb synonym, annat ord för drömjobb, vad betyder drömjobb, förklaring, uttal och böjningar av drömjobb.

Vad betyder och hur uttalas drömjobb

Drömjobb uttalas dröm|jobb och är ett substantiv.

Ordformer av drömjobb

Singular

drömjobb
obestämd grundform
drömjobbs
obestämd genitiv
drömjobbet
bestämd grundform
drömjobbets
bestämd genitiv

Plural

drömjobb
obestämd grundform
drömjobbs
obestämd genitiv
drömjobben
bestämd grundform
drömjobbens
bestämd genitiv

Drömjobb är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet drömjobb

  1. The Sims 3: Drömjobb är det andra expansionspaketet till datorspelet The Sims 3 och släpptes i Sverige den 3 juni 2010. Man kan bli allt från uppfinnare eller detektiv till tatuerare eller arkitekt. Man kan även bli brandman och spökjägare och styra simmarna i deras nya yrken. Några äldre yrken, så som läkare, påverkas också av expansionspaketet och uppdrag utanför sjukhuset dyker upp. Simmarna kan interagera med anda simmar i kvarteret genom yrkena arkitekt och stylist, genom att möblera om i deras hem och klä dem i en ny stil. Nya färdigheter som uppfinning och skulptering går att tjäna pengar på genom att starta ett företag hemifrån. Även färdigheter från grundspelet, som författarfärdighet, fiskefärdighet och trädgårdsfärdighet går att bli egenföretagare i. (källa)
  2. Polisen John Cale (Channing Tatum) har just nekats sitt drömjobb att skydda president James W. Sawyer (Jamie Foxx) vid Secret Service. För att inte göra sin dotter Emily (Joey King) besviken med den dåliga nyheten tar han med henne på en rundtur i Vita huset. Samtidigt omringas byggnaden av en tungt beväpnad paramilitär grupp som leds av Emil Stenz (Jason Clarke). När det utbryter kaos och tiden innan USA:s regering faller blir knapp, är det upp till John att rädda sin dotter, presidenten och landet. (källa)
  3. Familjen Baker består av 12 barn och deras föräldrar Tom och Kate. Efter tjugotvå år har de lärt sig att handskas med sina mer eller mindre ohyfsade ungar och när pappa Tom får ett erbjudande att ta sitt drömjobb, träna Amerikas största ungdomslag i amerikansk fotboll, så måste hela familjen flytta med till en större främmande stad. När även Kate får ett erbjudande att åka ut på bokturné med sin bok måste Tom uppbåda all kraft att både ta hand om familjen och sitt lag. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.