Drömkvinna Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder drömkvinna, varianter, uttal och böjningar av drömkvinna

Drömkvinna synonym, annat ord för drömkvinna, vad betyder drömkvinna, förklaring, uttal och böjningar av drömkvinna.

Vad betyder och hur uttalas drömkvinna

Drömkvinna uttalas dröm|kvinna och är ett substantiv.

Ordformer av drömkvinna

Singular

drömkvinna
obestämd grundform
drömkvinnas
obestämd genitiv
drömkvinnan
bestämd grundform
drömkvinnans
bestämd genitiv

Plural

drömkvinnor
obestämd grundform
drömkvinnors
obestämd genitiv
drömkvinnorna
bestämd grundform
drömkvinnornas
bestämd genitiv

Drömkvinna är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet drömkvinna

  1. David Aames (Tom Cruise) är en ung, snygg förlagspamp med gott om pengar som kan få allt han önskar. Ändå verkar det som om något saknas i Davids liv. En kväll träffar han sin drömkvinna Sofia (Penélope Cruz) och tror sig ha funnit den pusselbit som fattades. Men ett ödesdigert möte med den svartsjuka älskarinnan Julie (Cameron Diaz) vänder upp och ner på Davids tillvaro och skickar in honom i ett kaos av romantik, sex, misstänksamhet och drömmar. (källa)
  2. Filmen handlar om en man som tror sig träffat sin drömkvinna. Han erbjuder kvinnan att komma med på en jobbresa till Hawaii. När kvinnan dyker upp upptäcker han att den kvinna som han utväxlat sms med i själva verket är samma kvinna som han träffat på en katastrofal blinddejt. (källa)
  3. Charlie (Brendan Hines) träffar sin drömkvinna Daphne (Malin Akerman). Men han måste tävla om Daphnes uppmärksamhet med hennes hund Babydoll. Charlie inser snart att det är Babydoll han gillar mest - och att han försöker hålla igång förhållandet med Daphne för att tillbringa mer tid med hunden han gillar så mycket. (källa)
  4. När föreställningen börjar möter vi en mycket förvirrad Peter Johansson. Han har precis funnit sin drömkvinna och friat till henne – och hon besvarar det med att dumpa honom. Varför, tänker han? Själv har han ingen aning och knappast blir det bättre av de "goda råd" han får från sina killkompisar och sin chef. Pjäsen sattes upp på Chinateatern i Stockholm och regisserades av Tomas Alfredson. (källa)
  5. Will Smith spelar Alex "Hitch" Hitchens, vars ryktbarhet bland sina klienter är mycket god men han väljer ändå att vara okänd. Hitch är nämligen den mest framgångsrike datingexperten i New York. Mot ersättning har han hjälpt flera förtvivlade män att få sina drömkvinnor – ingen utmaning är för stor för Hitch. Nu ska han hjälpa Albert (Kevin James), en i raden av jetset-tjejen Allegra Coles (Amber Valletta) skattekonsulter. Att hjälpa denne blyge och överviktige skatterådgivare blir dock en utmaning för Hitch. Samtidigt har han träffat Sara (Eva Mendes), skvallerjournalist, som hårdbevakar Allegras privatliv. (källa)
  6. Jackal är Dr. Miles Warren, Peter Parkers gamle biologilärare på universitetet. Warren förälskade sig i en annan av sina studenter, nämligen Peters flickvän Gwen. När hon dödades av Green Goblin, då brast allt för Warren. I sin sorg, bestämde han sig för att utnyttja prover tagna på Gwen för att skapa en klon av sin drömkvinna. Men han blev upptäckt i sina experiment av sin kollega Anthony Sykes och i rädslan för att bli upptäckt, dödade Warren honom. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.