Driftledare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder driftledare, varianter, uttal och böjningar av driftledare

Driftledare synonym, annat ord för driftledare, vad betyder driftledare, förklaring, uttal och böjningar av driftledare.

Vad betyder och hur uttalas driftledare

Driftledare uttalas driftledare se drift(s)ledare.

Ordformer av driftledare

driftledare se drift(s)ledare

Hur används ordet driftledare

  1. Götz, som var son till brandkapten Arthur Götz och Emma Hanack, studerade vid högre trädgårdsskola i Berlin-Dahlem 1945–1948, bedrev specialstudier i Berlin 1948, studerade stadsplanering i Belgien, Frankrike och Nederländerna 1958, studerade trädgårdar (renässansanläggningar) och arkitektur i Italien 1959, vid tekniska högskolan i Västberlin 1959 och antik arkitektur i Grekland och på Kreta 1960. Han blev verkmästare och driftledare vid Anläggnings AB Helge Israelsson i Viggbyholm 1953 och var tekniker på byrån för landskapsvård hos Samfundet för hembygdsvård 1955–1956. Han bedrev därefter egen konsulterande verksamhet och var planarkitekt hos Folkparkernas centralstyrelse. Han skrev artiklar i facktidskrifter. (källa)
  2. En tvåårig utbildning (400 Yh-poäng, heltid) som leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Utbildningen ges i Skara. Studenterna lär sig att starta, driva och utveckla ett lantbruksföretag. Utbildningen kan också leda till anställning som driftledare, förman, gårdsmästare, försökstekniker, försäljare, handläggare eller liknande befattningar. Utbildningen är flexibel och studenten kan påverka studieupplägget efter sitt eget intresse genom valbara kurser och LIA (Lärande i Arbete). (källa)
  3. Bruksegendomen till Ebbes bruk, som är namngivet av det närliggande kvarnverket Ebbes Qvarnverk, var avstyckad från Stensholms säteri. År 1873 köpte Carl Friedländer, dåvarande chef för Stensholms Pappersbruk och ingenjör Carl Laurenius området, som avstyckades från säteriet den 11 december 1873, som låg på Stensholm 1:3. Husförhörslängderna nämnde att ägarna var Carl Laurenius, Carl Friedländer och Olof Engberg. De anlade gjuterier och sliperier för bruksutnyttjande och 1876 låg antalet anställda på nio personer, som producerade 33 ton gjutgods, värda 6 000 kronor, under det året. De sex maskiner som fabriken hade drevs av en turbin. Friedländer gick dock ur 1874 och 1876 även Laurenius, och 1878 stod Engberg som ensam ägare och verksamheten lades ned tills Friedländer tog upp verksamheten igen 1879. Laurenius blev då verkmästare och driftledare. Friedländer berättar till Kronofogden att "eftersom ombyggnad av anläggningen pågår har tillverkningen varit så obetydlig att rapport därom inte kan lemnas". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.