Dubbelmening Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dubbelmening, varianter, uttal och böjningar av dubbelmening

Dubbelmening synonym, annat ord för dubbelmening, vad betyder dubbelmening, förklaring, uttal och böjningar av dubbelmening.

Vad betyder och hur uttalas dubbelmening

Dubbelmening uttalas dubbel|men|ing och är ett substantiv.

Ordformer av dubbelmening

Singular

dubbelmening
obestämd grundform
dubbelmenings
obestämd genitiv
dubbelmeningen
bestämd grundform
dubbelmeningens
bestämd genitiv

Plural

dubbelmeningar
obestämd grundform
dubbelmeningars
obestämd genitiv
dubbelmeningarna
bestämd grundform
dubbelmeningarnas
bestämd genitiv

Dubbelmening är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet dubbelmening

  1. Skratt kan utlösas av en mängd olika händelser, vanligen efter att personen blivit exponerad för ett skämt eller någon annan form av humor. Skämt och vitsar bygger vanligen på en dubbelmening där överraskningseffekten orsakar en plötslig insikt som leder till att man skrattar. I slapstick och fars framkallas skrattet av bildliga eller bokstavliga fall. (källa)
  2. Ordet "plan" finns i många språk, förutom i svenska även bland andra i italienska, tyska, engelska och franska språket. I alla språk har ordet en dubbelmening. En plan kan vara en karta som visar hur ett område faktiskt ser ut eller det kan vara ett förslag på hur ett område kan utformas eller förändras i framtiden. Först under 1880-talets senare del började man göra skillnad mellan begreppen "karta" och "plan". Steget från att upprätta en plan till planering var konsekvent och att upprätta en plan över en tänkt framtida stad fick heta stadsplanering. Vid 1800-talets slut började i Sverige även den kommunala verksamheten med stadsplaneringen och med en lagstiftning som reglerade verksamheten. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.