Dvärgträd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dvärgträd, varianter, uttal och böjningar av dvärgträd

Dvärgträd synonym, annat ord för dvärgträd, vad betyder dvärgträd, förklaring, uttal och böjningar av dvärgträd.

Synonym till dvärgträd

Vad betyder och hur uttalas dvärgträd

Dvärgträd uttalas dvärg|träd och är ett substantiv.

Ordformer av dvärgträd

Singular

dvärgträd
obestämd grundform
dvärgträds
obestämd genitiv
dvärgträdet
bestämd grundform
dvärgträdets
bestämd genitiv

Plural

dvärgträd
obestämd grundform
dvärgträds
obestämd genitiv
dvärgträden
bestämd grundform
dvärgträdens
bestämd genitiv

Dvärgträd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet dvärgträd

  1. Blåbärsris är cirka 30 cm högt, undantagsvis ända upp till 70 cm. Det fäller löven på hösten. Stjälken är hård och vedartad. Därför klassas blåbärsris ibland som dvärgträd. I Sverige blommar blåbärsris maj — juni. Bären är mogna i juli söderut, i augusti norrut. På småländska höglandet några veckor senare än i övriga Götaland. Karta över blomningstider i Norden:  . Blåbär är normalt överdragna med en tunn vaxhinna, som skyddar bäret mot fukt och uttorkning och ger dem en matt, ljusblå färg. Fullmogna blåbär har ett saftigt fruktkött, som trots växtens namn är mörkt vinrött. Smaken är söt med obetydlig syra. (källa)
  2. Stiftelsen The Long Now Foundation har köpt toppen av Mount Washington i Nevada, som ligger i Great Basin nationalpark, för en permanent placering av uret. Det planeras att inrymmas i en serie rum (de långsammaste mekanismerna synliga först) i de vita kalkstensklipporna, cirka 3000 meter ovanför Snake Range. Den isolerade platsens torra klimat med lågt ekonomiskt värde, ska naturligt skydda uret från korrosion, vandalism eller annan typ av oönskad påverkan. En bidragande faktor till att detta område valdes var också att det här finns ett antal dvärgträd som lär vara nästan 5 000 år gamla. Klockan ska monteras nästan helt under jord och ska endast nås till fots från öst när det står färdigt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.