Elevförening Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elevförening, varianter, uttal och böjningar av elevförening

Elevförening synonym, annat ord för elevförening, vad betyder elevförening, förklaring, uttal och böjningar av elevförening.

Vad betyder och hur uttalas elevförening

Elevförening uttalas elev|för|en|ing och är ett substantiv.

Ordformer av elevförening

Singular

elevförening
obestämd grundform
elevförenings
obestämd genitiv
elevföreningen
bestämd grundform
elevföreningens
bestämd genitiv

Plural

elevföreningar
obestämd grundform
elevföreningars
obestämd genitiv
elevföreningarna
bestämd grundform
elevföreningarnas
bestämd genitiv

Elevförening är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Elevförening på Engelska

  • student union

Hur används ordet elevförening

  1. Fosterländska Förbundet Anno 1859 är en elevförening vid De Geergymnasiet, tidigare högre allmänna läroverket, i Norrköping. Föreningen, med anor från 1859, har som uppgift att värna om det litterära och kulturella intresset bland eleverna på skolan. (källa)
  2. Naturvetenskapliga föreningen (NF) är en elevförening vid Vasaskolan i Gävle. NF grundades 1906, och har en del berömda hedersmedlemmar, däribland Albert Einstein och Konrad Lorenz. (källa)
  3. Albert Engström kom in i fjärde klassen på Norrköpings högre allmänna läroverk 1882, där han var sekreterare i den litterära elevföreningen Fosterländska förbundet. Han tog studentexamen den 11 juni 1888, varefter han skrev vers och prosa i Eksjötidningen och Smålands Allehanda. På hösten 1888 svarade han på en tidningsannons och fick plats som informator hos familjen Norström i Mullsjö. I september 1889 kom Engström till Uppsala för studier i latin och grekiska vid Uppsala universitet, och skrev då in sig i Östgöta nation. Under studietiden blev han god vän med Bruno Liljefors. Efter fyra terminer slutade han sina studier i Uppsala och reste på våren 1891 hem till Hult. Tiden i Uppsala ägnade han åt nationslivet, där han blev både klubbmästare och Rolighetsminister i Östgöta nation. Den 21 maj 1890 inkallades Engström till exercisen på Hultsfreds slätt i Södra Vedbo kompani vid Kalmar regemente, vilken varade till 14 juni. I mitten av mars 1892 började Engström som frielev hos Carl Larsson på Valands konstskola i Göteborg. Han stannade där fram till vårterminens slut den 6 maj 1893. År 1895 gick Engström på Konstakademins etsarskola och tog lektioner för professor Axel Tallberg. Samma år blev han även medlem i Publicistklubben i Stockholm. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.