Estet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder estet, varianter, uttal och böjningar av estet

Estet synonym, annat ord för estet, vad betyder estet, förklaring, uttal och böjningar av estet.

Vad betyder och hur uttalas estet

Estet uttalas est|et [-e´t] och är ett substantiv -en -er.

Estet betyder:

Ordformer av estet

Singular

estet
obestämd grundform
estets
obestämd genitiv
esteten
bestämd grundform
estetens
bestämd genitiv

Plural

esteter
obestämd grundform
esteters
obestämd genitiv
esteterna
bestämd grundform
esteternas
bestämd genitiv

Estet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Estet på Engelska

  • aesthetician

Hur används ordet estet

  1. Industri- eller produktdesign blev alltmer en egen formgivningsdisciplin och en viktig faktor för framgången av industriprodukter och deras tillverkare. Tidigt visades det sig även att begrepp som funktion, ergonomi, estetik och produktionsvänlighet krävde en ny yrkesroll där teknikern och esteten kunde förenas i en och samma person. (källa)
  2. Borodins storslagna operan går inte att kategorisera in under någon av de västerländska operagenrerna. Borodin rekommenderade 1869 Vladimir Stasov att skriva något på Igortemat. Den betydelsefulla kritikern och esteten försökte sig på att utforma ett drama med utgångspunkt från den historiska sångens berättande episoder, landskapsbeskrivningar och lyriska reflektioner. Operans libretto skrev dock Borodin själv och studerade under arbetet grundligt de historiska och litterära källorna. Han fullbordade dock aldrig librettot, vilket också försvårade utarbetandet av en slutgiltig version av operan, utan tonsatte endast enskilda avsnitt. Under de många årens arbete med tonsättningen fjärmade han sig alltmer från Stasovs idealiserande historiedrama och hämtade istället huvudsakligen inspiration från det ursprungliga eposet. Verket hade urpremiär på Mariinskijteatern i Sankt Petersburg den 4 november 1890. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.