Examensarbete Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder examensarbete, varianter, uttal och böjningar av examensarbete

Examensarbete synonym, annat ord för examensarbete, vad betyder examensarbete, förklaring, uttal och böjningar av examensarbete.

Vad betyder och hur uttalas examensarbete

Examensarbete uttalas ex|am|ens|arbete och är ett substantiv.

Ordformer av examensarbete

Singular

examensarbete
obestämd grundform
examensarbetes
obestämd genitiv
examensarbetet
bestämd grundform
examensarbetets
bestämd genitiv

Plural

examensarbeten
obestämd grundform
examensarbetens
obestämd genitiv
examensarbetena
bestämd grundform
examensarbetenas
bestämd genitiv

Examensarbete är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet examensarbete

  1. En högskoleexamen ska enligt de nya bestämmelserna innehålla ett självständigt arbete om minst 7,5 högskolepoäng, vilket så gott som alltid tolkas som krav på en akademisk uppsats eller ett examensarbete. Normalt ska detta inom ramen för huvudämnets B-kurs. (källa)
  2. Högskoleingenjör är i Sverige någon som har examen frånågon av ett antal tekniska högskoleutbildningar på minst tre år, det vill säga minst 180 högskolepoäng. Olika högskolor och universitet har formulerat olika examenskrav för högskoleingenjörsexamen, men utbildningen omfattar ungefär 90 högskolepoäng inom ett tekniskt huvudämne, inklusive ett examensarbete om 15 högskolepoäng, samt ungefär 15 till 30 högskolepoäng inom biämnet matematik. (källa)
  3. Det är klart att jag lär mig nåt men jag tänker inte på det – att medvetandegöra grundskoleelevers lärandeprocess genom skriftlig reflektion, examensarbete av Marina Åström och Anne Thiger, Luleå tekniska universitet 2004. (källa)
  4. För juristexamen krävs godkända studier omfattande 270 högskolepoäng (180 veckors heltidsstudier, vanligen uppdelade på nio terminer). Av dessa skall ett självständigt arbete (examensarbete), vanligen redovisat genom en uppsats, omfatta minst 30 högskolepoäng. För juristexamen skall studenten visa sådan kunskap och förmåga som krävs för att arbeta inom yrken för vilka juristexamen är ett behörighetskrav samt inom annan yrkesverksamhet inom det juridiska området som förutsätter sådan kunskap och förmåga. (källa)
  5. Veronika Karlsen: Hundens betydelse i dagens samhälle, Examensarbete Djursjukvårdarprogrammet, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Skara 2006  PDF. (källa)
  6. Magisterexamen, svensk akademisk examen på avancerad nivå som uppnås efter tidigare kandidatexamen eller yrkesexamen om 180 högskolepoäng (tre års heltidsstudier), följt av studier om 60 högskolepoäng (ett års heltidsstudier) med inriktning som varje högskola själv bestämmer. Minst 30 högskolepoäng skall vara fördjupning inom huvudområdet för utbildningen och av dessa skall minst 15 högskolepoäng utgöras av ett självständigt arbete - examensarbete. Magisterexamen är en så kallad generell examen, vilket innebär att den inte är yrkesbestämd, utan kan avläggas med de inriktningar som ett lärosäte bestämmer. (källa)
  7. Högskoleförordningen 2007 fastställer att Masterstudier sker på avancerad nivå, till skillnad från kandidatstudier som sker på grundnivå och doktorandstudier som sker på forskarnivå. Detta betyder att majoriteten av de kurser som ingår i en tvåårig masterexamen ska vara på avancerad nivå. Hur stor andel som måste vara på avancerad nivå bestäms av varje lärosäte, men kan ofta vara 90 högskolepoäng inklusive 30 högskolepoängs examensarbete. (källa)
  8. Veronika Karlsen: Hundens betydelse i dagens samhälle, examensarbete djursjukvårdarprogrammet, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Skara 2006  PDF. (källa)
  9. En receptarie är en yrkestitel som förekommer i ett fåtal länder som Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Receptarieprogrammet är idag på 180 högskolepoäng och innehåller kurser inom områdena farmaci, farmaceutisk kemi och biomedicinsk vetenskap. Ett examensarbete omfattande 15 högskolepoäng och 10 veckors apotekspraktik ingår också. Utbildningen leder till en receptarieexamen, Bachelor of Science in Pharmacy. Med rätt kombination av kurser kan utbildningen även mynna ut i en farmacie kandidatexamen. Efter genomgången grundutbildning ansöker receptarien om legitimation från Socialstyrelsen. De flesta receptarier i Sverige arbetar på apotek. (källa)
  10. Semikonstitutionellt mastodontverk eller kortfattat principstadgande?, Examensarbete, Otto Graudums, 2008. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.