Fångad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fångad, varianter, uttal och böjningar av fångad

Fångad synonym, annat ord för fångad, vad betyder fångad, förklaring, uttal och böjningar av fångad.

Synonym till fångad

Andra språk

Fångad på Engelska

  • trapped, caught

Hur används ordet fångad

  1. Svenska rekordet för sportfiske ligger på 3,15 kg fångad i Hällers myr. (källa)
  2. Gemsen lever dels ensam, dels i mindre flockar och stundom i skaror om upp till 50 djur. Den klättrar med utmärkt snabbhet och säkerhet på de farligaste ställen och även som svårt sårad flyr den lätt bort. Gemsen är utomordentligt vaksam, dess lukt, syn och hörsel är högt utvecklade och det blir därför svårt för fiender att jaga den. Då en flock gemser vilar utställs skiltvakter som piper gällt och stampar i marken när faran kommer. Åtföljda av de övriga djuren beger de sig snabbt på flykt. Parningen sker under senhösten och i slutet av april eller i början av maj föder honan en unge (sällan två) vilken inom några timmar följer modern och mycket fort lär sig klättra. Fångad som ung blir gemsen mycket tam och är då inte svår att hålla men fortplantar sig högst sällan i fångenskap. (källa)
  3. Harren har en mycket stor ryggfena. Den största i Sverige spöfångade harren vägde 3,35 kg, fångad i Råstojaure år 1966. Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund ("Sportfiskarna") anger emellertid i sina register att maximal fångstvikt är 2,85 kg. Detta beroende på att deras registrering startade flera år senare. En harr på ett kilo betraktas dock som en trofé. (källa)
  4. Brokpetrell i Bohusläns museums samlingar fångad på Nordsjön år 1876. (källa)
  5. Det engelska linjeskeppet Sutherland ligger sönderskjutet utanför Frankrikes kust. Kommendörkapten Hornblower har strukit flagg och är nu fångad i en fransk fästning. Napoleon styr Europa med järnhand och han får veta att Hornblower har gett sig och ser sin chans att avskräcka England genom att arkebusera Hornblower och hans förste löjtnant William Bush. (källa)
  6. Tvillingsjäl är en låt skriven av Lena Philipsson. Den framfördes i Melodifestivalen 1991 av Pernilla Wahlgren där den kom på delad 6:e plats. (Fem bidrag gick vidare till finalomröstning det året. De övriga delade på 6:e platsen.) "Fångad av en stormvind", framförd av Carola Häggkvist, vann. (källa)
  7. Under andra världskriget (1939-1945) lyckades Nazityskland inledningsvis undvika det tvåfrontskrig tyskarna ansåg låg bakom Tysklands förlust under första världskriget. 1939, under invasionen av Polen i öster förhöll sig Frankrike passivt och Tyskland kunde koncentrera sina trupper i öst medan endast mindre styrkor vaktade gränsen till Frankrike. Genom Molotov-Ribbentrop-pakten garanterades Sovjetunionens samarbete under invasionen av Polen, men också dess passivitet under invasionen av Frankrike 1940. Återigen hade tyskarna undvikit tvåfrontskriget och kunde koncentrera sig på att slå ut en fiende i taget. När turen kom till Sovjetunionen 1941 avleddes endast relativt små tyska styrkor till fronten i Nordafrika, samt ockupation av Jugoslavien och Grekland. Detta visade sig inte vara nog för att besegra Sovjetunionen. 1943 öppnades en ny front i Italien och 1944 var man fångad i det klassiska tvåfrontskriget från första världskriget efter att de västallierade invaderat Frankrike. Tyskland förlorade kriget. (källa)
  8. grenklykor att trä upp fångad fisk på eller som klädkrokar. (källa)
  9. Fångad (film) – en amerikansk film från 1949 i regi av Max Ophüls, originaltitel Caught. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.