Fångstmetod Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fångstmetod, varianter, uttal och böjningar av fångstmetod

Fångstmetod synonym, annat ord för fångstmetod, vad betyder fångstmetod, förklaring, uttal och böjningar av fångstmetod.

Vad betyder och hur uttalas fångstmetod

Fångstmetod uttalas fångst|met|od och är ett substantiv.

Ordformer av fångstmetod

Singular

fångstmetod
obestämd grundform
fångstmetods
obestämd genitiv
fångstmetoden
bestämd grundform
fångstmetodens
bestämd genitiv

Plural

fångstmetoder
obestämd grundform
fångstmetoders
obestämd genitiv
fångstmetoderna
bestämd grundform
fångstmetodernas
bestämd genitiv

Fångstmetod är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fångstmetod

  1. Laken fångas med nät, burar, tinor eller mjärdar. Man kan även fånga lake på krok om beteskroken sänks till bottnen eller nära den. En annan fungerande fångstmetod är långrev. Om man sätter ut burar nära lekplatserna på vintern brukar man få rikliga fångster. Under lekperioden och speciellt nattetid kan man nå framgång med pilkfiske av lake. Under lektiden uppskattas speciellt honorna på grund av deras rikliga rommängd. Rommen anses vara en stor delikatess. Även lakens lever är delikat och en bra A-vitaminkälla. Tyvärr kan det finnas parasitdjur i levern, men om man tar bort dessa innan tillredning så är levern fullt ätbar och den har inte skadats av parasiterna. Lakens kött är delikat och nuförtiden äts den året runt. Tidigare trodde många att man enbart skulle äta lakar som fångats på vintern då köttet skulle vara dåligt andra tider på året. Som med all annan fisk krävs det att laken är färsk vid åderlåtningen så att köttkvaliteten inte blir lidande. Laken kräver en något längre tillredningstid än andra fiskar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.