Fångstnät Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fångstnät, varianter, uttal och böjningar av fångstnät

Fångstnät synonym, annat ord för fångstnät, vad betyder fångstnät, förklaring, uttal och böjningar av fångstnät.

Vad betyder och hur uttalas fångstnät

Fångstnät uttalas fångst|nät och är ett substantiv.

Ordformer av fångstnät

Singular

fångstnät
obestämd grundform
fångstnäts
obestämd genitiv
fångstnätet
bestämd grundform
fångstnätets
bestämd genitiv

Plural

fångstnät
obestämd grundform
fångstnäts
obestämd genitiv
fångstnäten
bestämd grundform
fångstnätens
bestämd genitiv

Fångstnät är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fångstnät

  1. En del av dessa hundar hade den speciella egenskapen att vid vittring av fågel stanna upp och därmed få fågeln att trycka på marken. Detta gjorde det möjligt för jägaren att kasta ett fångstnät över såväl fågel som hund. Hundarna med denna egenskap kallades för "setting spaniels", och ur detta uttryck kan namnet "setter" härledas. (källa)
  2. Spinnvårtorna sitter bak på bakkroppen och är förbundna med silkeskörtlar som finns inne i bakkroppen. Antalet spinnvårtor är oftast sex stycken, ordnade i tre par. Hos vissa spindlar finns framför spinnvårtorna ett särskilt spinnorgan kallat cribellum, som ser ut som en platta. Cribellum är täckt med mycket små utskott och gör att spindeln kan spinna krusiga silkestrådar. Silkestråden har många olika användningsområden, exempelvis till fångstnät, ankartrådar, signaltrådar, parningstrådar, äggsäckar, spermanät, vårdnät, för passiv spridning och för att fodra bohålor och paketera byten. (källa)
  3. Ett spindelnät är ett fångstnät vävt av en spindel. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.