Förehålla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förehålla, varianter, uttal och böjningar av förehålla

Förehålla synonym, annat ord för förehålla, vad betyder förehålla, förklaring, uttal och böjningar av förehålla.

Vad betyder och hur uttalas förehålla

Förehålla uttalas före|hålla och är ett verb, böjs som hålla.

Förehålla betyder:

Ordformer av förehålla

Aktiv

förehålla
infinitiv
förehåller
presens
förehöll
preteritum
förehållit
supinum
förehållande
presens particip
förehåll
imperativ

Passiv

förehållas
infinitiv
förehålls
presens
förehölls
preteritum
förehållits
supinum

Perfekt particip

förehållen en
~ + subst.
förehållet ett
~ + subst.
förehållna den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

förehålles
presens

Förehålla är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet förehålla

  1. 1738 fick han, på grund av prästeståndets uppdrag, förehålla kung Fredrik I hans olovliga sammanlevnad med Hedvig Taube, och vid den följande riksdagen väckte han, på drottningens begäran, åter fråga om samma sak, varpå ståndet dels lät avfatta en skriftlig föreställning till kungen, som dock förklarade, att han inte ville ta emot densamma, dels lät ge fröken Taube en varning. Benzelius tycks inte ha älskat det politiska livet, även om han var en av hattpartiets chefer. (källa)
  2. Bessels olikhet (efter Friedrich Wilhelm Bessel) är inom matematik, speciellt funktionalanalys, en olikhet som beskriver hur element i inre produktrum förehåller sig till ortonormala följder. (källa)
  3. Det finns många olika material, som är isostrukturella med chabasit. Ett av dem är SSZ-13, en CHA-typ zeolit som har syntetiserats i laboratorier. Denna har ett Si/Al-förehållande av 14, en sammansättning som inte finns i naturen. SSZ-13 har låg jonbytesförmåga men kan användas som katalysator. (källa)
  4. I verket The Functions of the Executive tar Barnard sin utgångspunkt i förehållandet att individer måste samarbeta på grund av begränsade valmöjligheter och begränsningar i situationen. Samarbete är det främsta sättet att komma runt begränsningarna. Enligt honom är en formell organisation en form för samarbete av människor som fungerar medvetet, genomtänkt och målinriktat. Alla organisationer har ett mål. Kommunikationer är viktiga för att översätta mål till handling. Barnard beskriver chefens funktioner som. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.