Förhörsprotokoll Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förhörsprotokoll, varianter, uttal och böjningar av förhörsprotokoll

Förhörsprotokoll synonym, annat ord för förhörsprotokoll, vad betyder förhörsprotokoll, förklaring, uttal och böjningar av förhörsprotokoll.

Vad betyder och hur uttalas förhörsprotokoll

Förhörsprotokoll uttalas för|hörs|proto|koll och är ett substantiv.

Ordformer av förhörsprotokoll

Singular

förhörsprotokoll
obestämd grundform
förhörsprotokolls
obestämd genitiv
förhörsprotokollet
bestämd grundform
förhörsprotokollets
bestämd genitiv

Plural

förhörsprotokoll
obestämd grundform
förhörsprotokolls
obestämd genitiv
förhörsprotokollen
bestämd grundform
förhörsprotokollens
bestämd genitiv

Förhörsprotokoll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet förhörsprotokoll

  1. Otto och Elise Hampels öde beskrivs i romanen Ensam i Berlin av Hans Fallada (tysk originaltitel: Jeder stirbt für sich allein). Fallada använde sig av Gestapos förhörsprotokoll och skrev boken under ett fåtal veckor hösten 1946. Idén till att skriva boken hade han fått av Johannes Becher som hade gett Fallada förhörsprotokollen. Fallada tyckte först att det var opassande att han skulle skriva romanen eftersom han såg sig som medlöpare som inte hade gjort motstånd mot naziregimen. Slutligen skrev han bokens 866 sidor på fyra veckor. Romanen följer historien i grova drag, men vissa ändringar gjordes. Exempelvis heter makarna inte Hampel utan Quangel och de bor inte i Wedding utan i Prenzlauer Berg (även det en arbetarstadsdel på 1930- och 1940-talet). Boken gavs ut redan 1947 (i en förkortad version) men en internationell bästsäljare blev den först på 2000-talet när ett litet amerikanskt förlag översatte boken till engelska. Enbart i Storbritannien såldes 400 000 exemplar av boken. Efter den internationella succén utgavs även en ny (oförkortad) version av boken på tyska. (källa)
  2. Kommissionen fick fria händer att behandla utredningar kring misstänkta, men den hade inga operativa möjligheter, den hade alltså inte som mål att finna gärningsmannen. Kommissionens direktiv tilldelades av justitieminister Laila Freivalds. Kommissionen fick ett särskilt uppdrag att granska utredningen av det så kallade polisspåret, det vill säga teorin om att polismän låg bakom mordet på Olof Palme. I dessa sammanhang läste samt värderade kommissionen polisens förhörsprotokoll och handlingar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.