Förvaringsmöbel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förvaringsmöbel, varianter, uttal och böjningar av förvaringsmöbel

Förvaringsmöbel synonym, annat ord för förvaringsmöbel, vad betyder förvaringsmöbel, förklaring, uttal och böjningar av förvaringsmöbel.

Synonym till förvaringsmöbel

Vad betyder och hur uttalas förvaringsmöbel

Förvaringsmöbel uttalas för|var|ings|möbel och är ett substantiv.

Ordformer av förvaringsmöbel

Singular

förvaringsmöbel
obestämd grundform
förvaringsmöbels
obestämd genitiv
förvaringsmöbeln
bestämd grundform
förvaringsmöbelns
bestämd genitiv

Plural

förvaringsmöbler
obestämd grundform
förvaringsmöblers
obestämd genitiv
förvaringsmöblerna
bestämd grundform
förvaringsmöblernas
bestämd genitiv

Förvaringsmöbel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet förvaringsmöbel

  1. En hylla är en förvaringsmöbel som normalt sett inte är täckt. Hyllan består av vanligtvis vågräta hyllplan som hålls uppe av en stödjande struktur eller bara med konsoler. (källa)
  2. Ett skrin är en liten kistliknande förvaringsmöbel, välgjord och vanligen med lock på gångjärn samt ofta låsbar. En liknande låda med löst lock kallas oftast för ask. Ordet skrin förekommer i flera sammansättningar som undrstryker att det som förvaras i skrinet är något värdefullt, till exempel smyckeskrin, kassaskrin och relikskrin, men det finns också vardagligare skrin, som brödskrin och rakskrin. (källa)
  3. Ett skåp är en förvaringsmöbel som oftast är tillverkad av trä eller metall och försedd med dörrar eller luckor. Som föregångare har använts bl.a. armarium. (källa)
  4. Skänk (möbel) – en typ av förvaringsmöbel. (källa)
  5. En skänk, ibland sideboard, är en typ av förvaringsmöbel för porslin och andra köksutensiler med en avställningsyta på ovansidan, ursprungligen avsedd att servera ifrån, ibland försedd med en kant. Skänkar från 1800-talet har ofta även en spegel monterad bakom avställningsytan. Namnet kommer av möbelns syfte att skänka (servera) ifrån. (källa)
  6. En skolbänk (finlandssvenska: pulpet) är en bänk kombinerad med förvaringsmöbel som används av skolans elever som skrivunderlag och förvaring av skolböcker och skrivmateriel. (källa)
  7. Ett vitrinskåp (IPA: /vitriːn/) är en förvaringsmöbel med glasdörrar. I vitrinskåp förvaras ofta glas, porslin, konstföremål, minnessaker och andra saker som man vill visa upp samtidigt som glaset skyddar föremålen från damm och smuts. (källa)
  8. En bokhylla är en förvaringsmöbel där man kan rada upp böcker, pärmar, ställa prydnadssaker eller blommor. Bokhyllor finns i olika material och formationer. Materialet är vanligen massivt trä eller spånskivor och formationen är rektangulär, ca 2 meter hög, med fyra eller fem hyllplan. Det finns bokhyllor i stål med glashyllor, vägghängda hyllor, bokhyllor med luckor, bokhyllor med lådor, låga bokhyllor och sådana som är anpassade för att ställas i ett hörn. (källa)
  9. En förvaringsmöbel är en möbel avsedd att förvara saker och ting. Förvaringsmöbler kan vara byråer, hyllor, hurtsar och garderober med mera. Vissa har dörrar eller lock för att dölja dess innehåll medan andra inte har något alls, som hyllor. Vitrinskåp har däremot glasdörrar för att visa dess innehåll som ofta är glas. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.