Förvaringsplats Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förvaringsplats, varianter, uttal och böjningar av förvaringsplats

Förvaringsplats synonym, annat ord för förvaringsplats, vad betyder förvaringsplats, förklaring, uttal och böjningar av förvaringsplats.

Vad betyder och hur uttalas förvaringsplats

Förvaringsplats uttalas för|var|ings|plats och är ett substantiv.

Ordformer av förvaringsplats

Singular

förvaringsplats
obestämd grundform
förvaringsplats
obestämd genitiv
förvaringsplatsen
bestämd grundform
förvaringsplatsens
bestämd genitiv

Plural

förvaringsplatser
obestämd grundform
förvaringsplatsers
obestämd genitiv
förvaringsplatserna
bestämd grundform
förvaringsplatsernas
bestämd genitiv

Förvaringsplats är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet förvaringsplats

  1. Garderob är en förvaringsplats för främst kläder. I garderoben förvaras ibland även skor, huvudbonader, lakan eller städartiklar (se städskåp). Garderoben består av ett högt skåp eller eventuellt ett rum. Det sistnämnda är vanligt i vissa offentliga miljöer som exempelvis på en krog eller en restaurang. Där avser garderoben ett rum för tillfällig förvaring av gästernas ytterplagg och andra attiraljer som gästen inte får eller vill ta med sig in i huvudlokalen, ibland mot en smärre avgift. På arbetsplatser brukar det annars talas om klädförråd eller linneförråd och där kan det förvaras arbetskläder, sängkläder, handdukar och annat som används på arbetsplatsen. I hemmet kallas rummet avsett för förvaring för klädkammare (Klk). Förutom förvaring kan större klädkammare vid behov användas som extrarum. (källa)
  2. Den vanligaste typen är mellan 20 och 40 cm i diameter och avsedd att placeras på ett bord. Även större modeller förekommer och placeras då vanligtvis på golvet. Många jordglober är belysta från insidan. Större jordglober går ofta att öppna och använda som förvaringsplats. En vanlig tillämpning är att använda jordgloben som barskåp. Det finns även ett flertal s.k. virtuella jordglober, jordglober i form av datorprogram, som till exempel Google Earth, NASA World Wind eller Bing Maps. (källa)
  3. Klädkammare – en förvaringsplats för främst kläder. (källa)
  4. Kontanter är vanligtvis mycket säkra, eftersom kontanter vanligtvis förvaras i tryggt förvar på bank och därmed förvaras mycket svåråtkomligt för obehöriga. Mindre mängder kontanter kan även förvaras tämligen tryggt i låsta kassaskåp eller någon annan svåråtkomlig, vanligtvis låst, förvaringsplats. Dessutom finns en bankgaranti som garanterar att kontanternas ägare blir ersatt, upp till ett visst belopp, även om banken inte har kontanter när insättaren begär att få ta ut sina insatta kontanter. Genom att kontanter huvudsakligen förvaras i tryggt förvar på bank och att kontanter tas ut från en bank, endast i smärre mängder efter behov, så kan riskerna med kontanter minimeras till mycket låga risknivåer. De begränsade mängder kontanter som tas ut från en bank, avsett för närmaste tidens betalningar, bör förvaras så otillgängligt för obehöriga som möjligt, exempelvis i plånbok som förvaras i igenknäppt ficka (helst innerficka). Ovarsam hantering och förvaring av kontanter kan dock medföra avsevärda risker. Att ha med sig stora summor kontanter under lång tid medför exempelvis onödiga risker och bör därför undvikas. Att låta kontanter ligga framme synliga för obehöriga, eller i en synlig lättryckt handväska, är också olämpligt, eftersom sådan förvaring av kontanter inbjuder till stöld. (källa)
  5. Perukstock är en träkubb med form av ett människohuvud, använd som underlag vid tillverkning, reparation eller ansande av peruker. Vid tillverkningen spänns en tyllväv över stocken. På väven knyter perukmakaren sen fast hårstrån med hjälp av en tambureringsnål. Perukstockar används också som förvaringsplats för peruker när de inte används. (källa)
  6. Polisarrest, förvaringsplats för den som gripits eller omhändertagits av polis. I Sverige hanterar arrestvakter de gripna. (källa)
  7. Vitapulla – förvaringsplats av markörer i kortspelet vira. (källa)
  8. I personbilar förvaras reservhjulet ofta under bagagerumsgolvet. En alternativ förvaringsplats är under bilen, vilket dock har nackdelen att reservhjulet blir mycket smutsigt. På jeepar, SUV:ar och vans är reservhjulet ofta monterat baktill på bilen, ibland täckt av en skyddskåpa eller ett överdrag. (källa)
  9. Ett variant av kapell är fiskarkapellen utefter Norrlandskusten, som var och är gudstjänstlokal, samlingslokal och förvaringsplats för nät och andra fiskeredskap. Exempel är Barsvikens kapell, Berghamns kapell, Bålsö kapell, Kuggörarnas kapell och Löruddens fiskarkapell (i Njurunda socken). (källa)
  10. Det finns fyra eller fem etablerade och besläktade innebörder i ordet spandrill inom arkitektur och konsthistoria. Alla syftar på ytan mellan en svängd figur och en rektangulär avgränsning, som till exempel ytan mellan böjningen på en valvbåge och en rektilinjär ram, eller den väggyta som omges av valvbågar i en arkad och gördelgesims eller ramen ovanför dessa, eller ytan mellan den mittersta medaljongen på en matta och mattans hörn eller ytan mellan en cirkulär urtavla och hörnen på den infattning där urtavlan sitter. Även ytan under en trappa, som kan användas som förvaringsplats, kallas för spandrill. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.