Filmkomiker Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmkomiker, varianter, uttal och böjningar av filmkomiker

Filmkomiker synonym, annat ord för filmkomiker, vad betyder filmkomiker, förklaring, uttal och böjningar av filmkomiker.

Vad betyder och hur uttalas filmkomiker

Filmkomiker uttalas film|kom|ik|er och är ett substantiv.

Ordformer av filmkomiker

Singular

filmkomiker
obestämd grundform
filmkomikers
obestämd genitiv
filmkomikern
bestämd grundform
filmkomikerns
bestämd genitiv

Plural

filmkomiker
obestämd grundform
filmkomikers
obestämd genitiv
filmkomikerna
bestämd grundform
filmkomikernas
bestämd genitiv

Filmkomiker är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet filmkomiker

  1. Filmkomikern Emil Frankentein (utan s) arbetar för ett skräckfilmsbolag som skapar allt blodigare och skrämmande specialeffekter. Han kommer med ett förslag om att göra en dokumentärfilm om de flyktingar som håller sig gömda i ett underjordiskt lager. Bolagschefen Menaden och manusförfattaren Görel Key blir föga entusiastiska över hans förslag. (källa)
  2. Värmlandsfilm grundades av Gustaf Edgren 1922, delvis med hans eget kapital, från detta lokala filmbolag skulle det under de följande åren komma en rad filmer. I flertalet av dessa filmer engagerade Edgren lokala skådespelare från amatörteatern i Kristinehamn. En av amatörskådespelarna, Fridolf Rhudin, skulle bli en enastående publikattraktion och göra en lysande karriär som filmkomiker. (källa)
  3. Lloyd rankas vid sidan av Charlie Chaplin och Buster Keaton som en av de mest populära och inflytelserika filmkomikerna under stumfilmseran. Han gjorde nästan 200 komedifilmer, både stum- och talfilmer, mellan 1914 och 1947. Han är främst känd för sin glasögonprydda, resursfulla, framgångstörstande karaktär, som låg rätt i tiden i 1920-talets USA. Harold Lloyds filmer innehöll ofta "spänningssekvenser" som långa jaktscener och våghalsiga fysiska bedrifter. Scenen där Lloyd hänger i visarna på en klocka utanpå en skyskrapa i Upp genom luften (1923) är en av de mest kända i filmhistorien. Harold Lloyd fortsatte att göra många farliga stunts, trots att han hade skadat sig 1919, under en fotograferingssession för Roach Studio. Bland Lloyds övriga filmer märks Akta er för flickor! (1924), Heja! Heja! Heja! (1925), I sjunde himmeln (1926), Lillebror (1927), Hurra, va' ja är bra! (1928), Fötterna först (1930), Filmflugan (1932) och Åh, en sån onsdag (1947). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.