Filmproduktion Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmproduktion, varianter, uttal och böjningar av filmproduktion

Filmproduktion synonym, annat ord för filmproduktion, vad betyder filmproduktion, förklaring, uttal och böjningar av filmproduktion.

Vad betyder och hur uttalas filmproduktion

Filmproduktion uttalas film|pro|dukt|ion och är ett substantiv.

Ordformer av filmproduktion

Singular

filmproduktion
obestämd grundform
filmproduktions
obestämd genitiv
filmproduktionen
bestämd grundform
filmproduktionens
bestämd genitiv

Plural

filmproduktioner
obestämd grundform
filmproduktioners
obestämd genitiv
filmproduktionerna
bestämd grundform
filmproduktionernas
bestämd genitiv

Filmproduktion är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet filmproduktion

  1. En central del i utrustningen för den som vill få en ljudmässig biografupplevelse. Hemmabioförstärkaren är den enhet som tar emot ljudsignaler oftast från en DVD-spelare och sedan via sina vanligtvis fem förstärkardelar skickar ljudet till motsvarande antal högtalare som befinner sig runt lyssnarna. Ljudteknikerna i dagens filmproduktion kan mixa ljudet i så kallat 5.1-ljud, 5.1 betecknar sex separata ljudkanaler. (källa)
  2. Tidningen Monitor – en branschtidning inom broadcast och filmproduktion. (källa)
  3. Inom filmproduktion kan människor, föremål och bakgrunder bli osynliga för kameran genom en metod som kallas chroma key. (källa)
  4. Filmproducent – en person som inför bland annat filmbolaget ansvarar för en filmproduktion. (källa)
  5. Begreppet produktion kan även ha betydelsen av en TV-produktion, video- eller filmproduktion och avser då hela projektet, inkluderande planering, inspelning, filmklippning och slutprodukten. Dessutom talar man ofta om teaterproduktioner på samma sätt. (källa)
  6. Inom filmproduktion benämns scenografen ibland i stället filmarkitekt. Inom anime används ofta på engelska begreppet art director som en översättning av japanskans bijutsu kantoku (美術監督). Denna yrkesroll har mer betydelsen av scenograf, det vill säga den som är ansvarig för uppbyggnaden av filmens bakgrunder. (källa)
  7. Scentekniker eller teatertekniker är en yrkesgrupp inom teater och annan scenisk verksamhet såsom musikkonserter, opera, dans etc. Tekniker kan arbeta inom flera olika avdelningar såsom ljud, scenbelysning, scenteknik, och med att förflytta kulisselement och rekvisita inom eller in/ut från scenrummet (scenbyten) under pågående föreställningar eller mellan föreställningar. Liknande uppgifter finns i en filmstudio inom filmproduktion och TV-produktion. Scenansvarig arbetsledare kallas scenmästare. (För musik- och turnéverksamhet se även road crew.). (källa)
  8. Ruth Handler fick idén till Barbie, då hennes dotter Barbara hellre lekte med klippdockor än traditionella dockor. Därför köpte hon 1956, under en resa den tysktillverkade dockan Lilli i en schweizisk butik. Lilli var baserad den sexuellt frispråkiga/vågade tecknade serien med samma namn som åren 1952–1961 publicerades i tidningen Bild. Serien, som inte var riktad till en barnpublik och vars titelfigur hade viss likhet med skådespelerskan Marlene Dietrich, blev en stor framgång och ledde till produktion av en docka baserad på titelpersonen. Dockan tillverkades åren 1955–1964 i uppskattningsvis 130 000 exemplar och såldes som skämtleksak för män på barer och i tobaksaffärer. Det gjordes även en tysk filmproduktion (svensk titel: Flickan från storstaden) baserad på den tecknade serien. Barbie-tillverkaren Mattel köpte 1964 rättigheterna till Lilli och avslutade snabbt produktionen av den konkurrerande dockan. Ruth Handler har aldrig erkänt att hon var inspirerad av Lilli och har inte velat diskutera saken. (källa)
  9. Inom teater- och filmproduktion kallas skådespelarnas dräkter scenkostym eller bara kostym. Scenkostymerna tas ibland fram av en kostymdesigner och hanteras av en kostymör. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.