Fink Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fink, varianter, uttal och böjningar av fink

Fink synonym, annat ord för fink, vad betyder fink, förklaring, uttal och böjningar av fink.

Vad betyder och hur uttalas fink

Fink uttalas fink och är ett substantiv -en -ar.

Fink betyder:

Ordformer av fink

Singular

fink
obestämd grundform
finks
obestämd genitiv
finken
bestämd grundform
finkens
bestämd genitiv

Plural

finkar
obestämd grundform
finkars
obestämd genitiv
finkarna
bestämd grundform
finkarnas
bestämd genitiv

Fink är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fink

  1. Grönsiska (Spinus) är en liten fågel i familjen finkar som förekommer i norra Europa och Asien. Arten häckar mestadels i högstammig barrskog och ses ofta vintertid i stora flockar födosökande i alar. Den placerades tidigare i släktet Carduelis, men lyfts numera ut till släktet Spinus tillsammans med himalayasiskan och en större grupp nord- och sydamerikanska siskor. Grönsiskan är talrik och anses vara livskraftig. (källa)
  2. Hämpling (Linaria cannabina) är en fågel inom familjen finkar. Den häckar i torrt och buskigt kulturlandskap i stora delar av Europa, västra Asien och Nordafrika. Nordliga och östliga populationer flyttar vintertid mot väst och sydväst. Den minskar i antal, men beståndet anses ändå livskraftigt. (källa)
  3. Stenknäck (Coccothraustes) är en stor fink med mycket kraftig näbb. Den beskrevs av Carl von Linné 1758. Stenknäcken häckar i lövskogsområden i stora delar av Europa och tempererade delar av Asien. De nordliga populationerna är flyttfåglar. Arten har på senare tid ökat i antal och vidgat sitt utbredningsområde. IUCN kategoriserar den som livskraftig. (källa)
  4. Bofink (Fringilla coelebs) är en liten tätting som tillhör familjen finkar och som är mycket talrik i Europa. (källa)
  5. Domherre (Pyrrhula) är en stor och kraftig fink som förekommer i Europa och Asien, inklusive Kamtjatka och Japan. Den lever främst i barrskog från lågland till bergsskogar, gärna i granplanteringar, men också i gles blandskog med små barrträd och rik undervegetation, eller parker och trädgårdar. Födan består främst av frön, bär och knoppar. Domherren kategoriseras inte som hotad. (källa)
  6. Fink – en familj av fåglar, se finkar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.